Team en Partners

Graag stellen wij je voor aan het gezicht achter Anker & Kompas. Want we begrijpen dat het belangrijk is om te weten met wie je in zee gaat.

Bas de Kruyff is oprichter en roerganger van Anker & Kompas. Bas is een internationaal gecertificeerd NLP-trainer die de afgelopen 25 jaar zijn sporen heeft verdiend als business consultant, manager en trainer in de sectoren ICT, Finance, Telecom, Logistiek, Energie en de Overheid. Opdrachtgevers waarderen zijn vermogen om in politiek gevoelige omgevingen de spanningen te verlagen en gevoeligheden op een tactvolle en respectvolle manier aan te pakken. Als manager en consultant speelde hij altijd al met de vraag waarom sommige mensen succesvoller zijn dan andere. Vanuit NLP en Systemisch Werk doorziet hij de achterliggende strategieën. Daarom heeft hij in 2004 Anker & Kompas opgericht met als missie om mensen en organisaties te helpen bij het bereiken van meer succes. Zijn motto luidt: “Succes is een keuze”.
Maak kennis met Bas >>

bas de kruyff
Marieke Sanders

Naaste collega van Bas was Marieke Sanders. Inderdaad was, want helaas is ze kort voor kerst 2022 na een heel kort ziekbed overleden. Plotseling, zonder dat iemand dat had kunnen vermoeden. De klap was dan ook groot bij haar familie, vrienden, collega’s en klanten. Haar warmte, betrokkenheid en inspiratie zullen we missen. 

Marieke had haar eigen praktijk in persoonlijke ontwikkeling en systemisch werk. Daarbij verzorgde ze sinds 2009 trainingen voor Anker & Kompas. In haar trainingen droeg ze vaak een verhaaltje voor van Toon Tellegen, waaruit dit stukje komt:

‘Missen. Je weet toch wel wat dat is?’ vroeg de mier.
‘Nee,’ zei de eekhoorn.
‘Missen is iets wat je voelt als iets er niet meer is.’
‘Wat voel je dan?’
‘Ja, daar gaat het nou om.’ 
‘Dan zullen wel elkaar dus missen,’ zie de eekhoorn verdrietig.
‘Nee,’ zei de mier, ‘want we kunnen elkaar ook vergeten.’
‘Vergeten! Jou?!’ riep de eekhoorn.
‘Nou,’ zei de mier. ‘Schreeuw maar niet zo hard.’
De eekhoorn legde zijn hoofd in zijn handen. ‘Ik zal jou nooit vergeten,’ zei hij zacht.

Paula Meijer is een ervaren leiderschap consultant die zich toegelegd heeft op het gezonder maken van organisatieculturen. Daarnaast heeft ze een brede interesse en ervaring in de grote thema’s van het leven: ethiek en zingeving. Paula is een ervaren trainer, supervisor en coach met een technische achtergrond. Als milieukundig ingenieur leerde ze al vroeg dat “alles met alles samenhangt” en dit principe heeft ze na tien jaar ervaring als innovatie adviseur, meegenomen in het werk wat ze nu doet binnen organisatieculturen. Ze heeft een brede opleiding in systemisch werken en organisatieopstellingen, veel kennis er ervaring opgedaan (in binnen en buitenland) in ervaringsgericht leren en Adventure Therapy en is in het dagelijks leven vaak buiten te vinden op één van haar fietsen. Ze werkt als vrijwilliger voor het hospice als stervensbegeleider.

paula meijer

Het team

Namens Anker & Kompas werkt een groeiend aantal collega’s, soms alleen en soms in teams. Onze trainers zijn allemaal zeer ervaren en bovendien grondig opgeleid in methodieken als NLP, TA, Systemisch Werk en Oplossingsgericht Werk. Naast trainers kunnen we ook trainingsacteurs inzetten die als geen ander praktijksituaties levensecht kunnen uitbeelden.

We vinden het belangrijk dat onze collega’s meer ervaring hebben dan als trainer of coach alleen. Ze hebben dan ook uiteenlopende achtergronden als het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en zorg. Hierin hebben zij doorgaans gewerkt als manager, consultant of HR-professional. Op die manier zorgen we dat we ook weten waar we het over hebben. We hebben zelf met veel bijltjes gehakt en veel uitdagingen het hoofd moeten bieden. We geven ook het goede voorbeeld door zelf continue in ontwikkeling te blijven via opleidingen, intervisie en onderzoek.

Partners

In specifieke gevallen werken we graag samen met zorgvuldig uitgekozen partners. Ondanks onze ervaring en veelzijdige expertise, beweren we geen wonderdokter te zijn die overal een oplossing voor heeft. Zo komt het voor dat we beseffen dat soms net dat ene specialisme nodig is om een klant verder te helpen. Daarvoor kunnen we dan die partij opschakelen die in jullie situatie de meeste meerwaarde levert. Zo staat de optimale oplossing voor de klant steeds voorop.

Kennismaken?

Een stukje tekst en een foto kan al het een en ander vertellen. Een echte kennismaking gebeurt natuurlijk pas in de ontmoeting. Wil je ons leren kennen en bespreken wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op, we ontmoeten je graag. 

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!