Persoonlijke Effectiviteit

Je hebt besloten dat je je persoonlijke effectiviteit wil vergroten. Weet jij al precies welke aspecten of onderdelen je wil ontwikkelen? Eenmaal op zoek naar een persoonlijke effectiviteitstraining wordt dit misschien niet duidelijker, omdat er zoveel verschillend aanbod is. Wij helpen je graag met het beter begrijpen van persoonlijke effectiviteit, zowel op deze pagina of, als je dat wilt, in de vorm van persoonlijk advies. Als je er met mensen over spreekt, zullen sommigen beweren dat je na een training op het persoonlijk vlak, binnen enkele dagen een compleet ander persoon wordt. Daarom begrijpen we het dat veel mensen zich afvragen of dit echt waar is. Wij zullen het je toelichten.

Persoonlijke effectiviteit is een breed begrip. Op voorhand is het niet te voorspellen wat voor jou het beste werkt om effectiever te worden. Voor sommigen kan een simpel motiverend filmpje op het internet al een gigantische impact hebben, andere mensen hebben al een hele reis met coaching en zelftherapie erop zitten voordat ze hun gewenste doel bereikt hebben. Voor de meeste mensen zit het tussen die twee uitersten in en heeft een persoonlijke effectiviteitstraining van enkele dagen al veel effect.

Laten we eerst kijken wat we verstaan onder persoonlijke effectiviteit, om vervolgens in te gaan op hoe je die kunt vergroten.

persoonlijke effectiviteit

Wat is persoonlijke effectiviteit?

Je zou persoonlijke effectiviteit kunnen omschrijven als de mate waarin het jou lukt om jouw doelen te bereiken. Dat kunnen doelen op het werk zijn, maar ook privé doelen. Mensen met een hoge mate van persoonlijke effectiviteit weten wat ze willen en weten de manier waarop ze dat kunnen bereiken. In plaats van een afwachtende positie aan te nemen, werken ze actief naar hun doel toe. Daarvoor moet je weten waar je goed in bent, waar je eventueel nog in te leren hebt, maar vooral ook wat jij belangrijk vindt.  Soms vinden mensen dat lastig omdat ze niet over de juiste vaardigheden voor persoonlijke effectiviteit beschikken, maar vaak ook omdat ze het spannend vinden om uit hun comfort zone te stappen.

Hoe vergoot je jouw persoonlijke effectiviteit?

Dat kan je op verschillende manieren aanpakken. Heel belangrijk is dat je bereid bent om in de spiegel te kijken. Niet letterlijk, maar dat je durft te zien dat je soms nog niet effectief handelt. In sommige gevallen zal iemand je daarop wijzen en in andere gevallen merk je zelf dat iets niet helemaal loopt zoals je verwacht of gehoopt had. Vervolgens kun je kijken op welke manier jouw gedrag moet veranderen om juist te handelen. Soms moet je nieuwe vaardigheden leren om je persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Tegenwoordig bereik ik veel meer met minder moeite en veel meer plezier

Ook is het goed om naar je gevoel te leren luisteren. Want effectief optreden wordt vaak verhinderd omdat je iets spannend vindt of geleerd hebt dat iets niet hoort. Bijvoorbeeld omdat je iets nieuws moet doen, je twijfelt of het wel gaat lukken, of omdat je gevoelig bent voor de mening van een ander. Zolang je niet luistert naar je gevoel, zal het je steeds weer overvallen en moet je het steeds weer onderdrukken of vermijden. Maar zodra je dat gevoel serieus neemt, kun je kijken hoe je die spanning kunt aanpakken en meer lef krijgt.

Wat leer je in een training "persoonlijke effectiviteit"?

Ook bij Anker & Kompas kun je terecht voor trainingen die je persoonlijke effectiviteit vergroten. We bieden bijvoorbeeld de training Persoonlijke Kracht via NLP waarin je allerlei zaken gaat ontdekken en ontwikkelen die helpen om goed met uiteenlopende situaties om te gaan. Deze training duurt slechts 2 x 2 dagen, dus in totaal 4 dagen. En ook al lijkt vier dagen training misschien wat kort, de deelnemers maken vrijwel allemaal een forse stap in hun persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt zo snel een grote ontwikkeling doormaken omdat we in de training van Anker & Kompas niet alleen aan de slag gaan met hoe je steviger in je schoenen kunt staan en beter je doelen kunt bereiken. Want misschien kan je dat op zich allang, maar heb je onbewust een reden om dat toch niet te doen. Daarom gaan we ook aan het werk met je drijfveren, zeg maar je motivatie om iets wel of niet te doen, en beperkende gedachten die daarbij in de weg staan. Zo vergroot je het lef om dingen te doen die je voorheen misschien nog spannend vond of ga je daadkrachtig om met situaties waarin je eerder nog aarzelde.

Val je dan niet terug in je oude patroon?

Dit is een vraag die we vaak horen, omdat veel mensen dat bij andere trainingen hebben ervaren. Dat kwam dan omdat ze een training hadden gekozen die puur gericht was op gedrag aanleren. Omdat we in Persoonlijke Kracht via NLP ook op die diepere laag werken, kun je met minder energie en moeite voor effectief gedrag kiezen. Zo boek je snel je eerste successen en dat motiveert om meer successen te gaan boeken. Door de kracht van herhaling, maak je effectief handelen eigen en voel je steeds vaker een gevoel van trots door een nieuw behaald doel. Dan ervaar je het effect van het vergroten van je persoonlijke effectiviteit!

Hoe wil jij aan je persoonlijke effectiviteit werken?

Geen mens is hetzelfde en zo komen ook mensen met heel verschillende leerdoelen naar ons toe. Ook jouw behoefte aan meer persoonlijke effectiviteit vraagt om een antwoord dat bij jou past. Neem gerust contact met ons op om samen te kijken welke stap jij het beste kunt maken in jouw persoonlijke ontwikkeling. We denken graag met je mee, dus stuur een bericht of bel vrijblijvend!

Veelgestelde vragen (FAQ) over persoonlijke effectiviteit

Kort gezegd gaat persoonlijke effectiviteit over bereiken wat voor jou belangrijk is. In onze trainingen gaan we dat onderzoeken en concreet maken. Daarnaast keer je wat er nodig is om dat te bereiken en gaan we ook aan de slag met hardnekkige gedachten die jou nu nog in de weg staan om je doelen te bereiken of gewoon een onbezorgd leven te leiden.

Vrijwel iedereen heeft baat bij een training persoonlijke effectiviteit. Je hoeft er ook geen hoge vooropleiding voor te hebben, want ook mensen met een praktische opleiding hebben behoefte aan persoonlijke groei. Wat wel belangrijk is, is dat je bereid moet zijn om in de spiegel te kijken en daarin je soms kwetsbaar op te stellen. Niets hoeft in de training, maar hoe meer je ook durft te werken met jouw persoonlijke puzzels, hoe meer effect je uit de training haalt.

Lees eerst eens verder op de pagina over de training Persoonlijke Kracht via NLP. Daar vind je, naast de inhoud en opzet van de training, ook praktische zaken zoals prijs en data. Wanneer dat alles bij jou past, kan je inschrijven via het inschrijfformulier. En denk eraan dat werkgevers vaak bereid zijn om in jouw ontwikkeling te investeren en de training te betalen. Dus als dat zo is, vul dan ook de gegevens van de werkgever in op het inschrijfformulier.

De trainingen van Anker & Kompas vinden plaats op onze locatie in Bilthoven.

Voor in-company trainingen kunnen we ook in overleg een andere plek kiezen. 

De geplande groepen kun je terugvinden op de pagina van de training Persoonlijke Kracht via NLP.

Voor een training persoonlijke effectiviteit is geen vooropleiding of kennisniveau vereist. In onze groepen hebben we vaak een mix van hoog en praktisch opgeleid, man, vrouw, jong en al wat ouder. Hoewel er vaak vooroordelen zijn, zegt dit niets over hoe effectief een training zal zijn. Veel belangrijker is de bereidheid om aan jezelf te werken.

Voor in-company trainingen gaan we eerst in gesprek over wat jullie precies met de training willen bereiken. Op basis daarvan doen wij een voorstel voor een passend programma, inclusief de kosten die daarbij komen kijken.

Nee, vooralsnog biedt Anker & Kompas geen online training. Wij geloven dat trainingen op dit vlak ook het beste persoonlijk gevolgd worden omdat we dan veel beter met elkaar in contact staan en niet de verleiding hebben van allerlei afleiding in de huiselijke sfeer.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!