Onze visie

Onze visie op leiderschap

Volgens ons is leiderschap meer een houding, waar management meer een rol is. Een manager wordt niet altijd als leider ervaren en een leider hoeft niet in een managementpositie te zitten. Leiderschap gaat over een stap voorwaarts doen om richting te geven en een stap terug kunnen doen om ruimte te geven. Het gaat over het voorleven van belangrijke waarden, daardoor te inspireren en voorwaarden te scheppen om tot bloei te komen. Je plek kennen in het systeem, je ego opzij zetten en beseffen dat het belang van de groep groter is dan jouw eigen belang.

Onze visie op communicatie

Zuiver en helder communiceren is van essentieel belang voor een vruchtbare samenwerking. In organisaties waar de samenwerking stroef verloopt, is meestal de communicatie verstoord. Om uiteenlopende redenen zijn collega’s niet open en eerlijk naar elkaar, houden wijselijk hun mond en feedback is al helemaal gevaarlijk. De samenwerking kan alleen tot stand komen als die communicatie hersteld wordt. Hoe spannend dit soms ook moge zijn, het zorgt ervoor dat gedachten en meningen uitgewisseld worden waardoor wederzijds begrip toeneemt. Door aannames te vervangen door open vragen, kunnen veel misverstanden voorkomen worden.  Door verwachtingen uit te spreken, kunnen we beter rekening houden met elkaar.

Onze visie op persoonlijke effectiviteit

Je bent effectief als je gedrag oplevert wat je beoogt. Dat gaat verder dan het resultaat dat in de buitenwereld te zien is, het gaat ook over het gevoel dat je daarbij hebt. Wanneer mensen niet in hun persoonlijke kracht staan, ervaren ze een schaamte of schuldgevoel waardoor ze niet het resultaat bereiken waar ze zo naar verlangen. Wanneer mensen wél in hun persoonlijke kracht staan, komt daar gepaste trots en (zelf)vertrouwen voor in de plaats. Dat bereik je niet door het aanleren van een kunstje, dat doe je door inzicht in oude patronen, deze los te laten en te ontdekken wat voor jou werkelijk van belang is. Door te werken aan je persoonlijke kracht, neem je gemakkelijker en overtuigd beslissingen. Het voelt natuurlijk, ontspannen en authentiek: je hebt meer persoonlijke effectiviteit.

Wat is jouw visie?

Deel je deze visie of moet je die nog even laten bezinken? Wil je eens sparren hoe onze visie op leiderschap, communicatie of persoonlijke effectiviteit van nut kan zijn voor jouw organisatie en de uitdagingen waar die voor staat? Neem dan contact met ons op. We nemen graag de tijd om je vraag te beantwoorden en misschien is het wel een goede aanleiding om elkaar hiervoor te ontmoeten!

Data kon niet geladen worden
WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!