Persoonlijk Leiderschap

Hoe wil jij jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelen?

Als je een leidinggevende rol hebt, heb je uiteraard kwaliteiten nodig om jouw team aan te sturen. Daarnaast is ook jouw persoonlijk leiderschap van belang. Misschien heb je al een paar jaar ervaring in een leidinggevende rol, of ben je pas net in die rol gekomen. Je persoonlijk leiderschap ontwikkelen is voor velen een waardevolle investering. Merk je daarbij dat het je nog niet gemakkelijk af gaat, dat je soms stress ervaart of uitgeblust thuiskomt?  Dan kost het je blijkbaar teveel moeite om stevig genoeg je positie in te nemen en leiderschap uit te stralen. Een persoonlijk leiderschap training kan jou hierbij helpen, in tegenstelling tot een doorsnee managementtraining. Het gaat namelijk niet om je vaardigheden als manager, maar om je persoonlijk leiderschap: eigenschappen die ervoor zorgen dat je beter uit de verf komt en dat jij jezelf beter als leider laat zien.

Om anderen goed te kunnen leiden, heb je eerst jezelf te leren leiden

persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap?

In het kort betekent persoonlijk leiderschap dat je leiding geeft aan jezelf. Een goede leider kun namelijk je pas worden als je goed leiding geeft aan jezelf. Dat betekent dat je zelf richting geeft aan je leven en aan je loopbaan, dat je zelf verantwoordelijkheid draagt over je wel en wee. Bewustwording van niet-functioneel gedrag is dus ook een onderdeel van persoonlijk leiderschap, net als het herkennen van belemmerende gedachtepatronen en dat je de bereidheid hebt daar aan te werken. Dat is waar persoonlijk leiderschap over gaat. Door dat te ontwikkelen, geef je jezelf,  je collega’s en je organisatie een enorm cadeau!

Persoonlijk leiderschap: niet alleen voor managers!

Persoonlijk leiderschap is natuurlijk niet voorbehouden aan managers. Voor iedereen die meer succes wil bereiken met minder moeite, is het waardevol om een persoonlijk leiderschap training te volgen. Door sterker, zelfstandiger en zelfverzekerder op te treden heb je meer positieve invloed op jezelf en je omgeving. Dus manager of niet, jouw leiderschap zal opgemerkt worden!

Ons aanbod in persoonlijk leiderschap trainingen.

Op het gebied van persoonlijk leiderschap bieden we je verschillende mogelijkheden. Ben je daarbij op zoek naar de mogelijkheden voor jou persoonlijk of voor een hele groep collega’s?

Een flinke stap in je persoonlijk leiderschap kun je zetten via onze open training Persoonlijke Kracht via NLP. In deze training van 2 x 2 dagen leer je steviger in je schoenen staan, door dichter bij jezelf te blijven en af te rekenen met belemmerende gedachtepatronen.

Voor een nog diepgaander traject kies je Leiderschap met Open Vizier. Deze training voor leiders duurt 3 x 2 dagen en gaat in op hoe jouw herkomst en je karakterstructuren invloed hebben op jouw persoonlijk leiderschap. Door meer zicht te krijgen op de patronen die je bewust en onbewust hebt ontwikkeld, kun je die patronen ook heroverwegen en eventueel bijstellen. Zo leer je de stap te zetten naar een stevig leiderschap vanuit transparantie, ontspanning en vertrouwen. Want ook daaraan herken je persoonlijk leiderschap: je hoeft niets te verbergen, ervaart geen onnodige spanning en hebt voldoende zelfvertrouwen om met jouw team jullie taak te volbrengen. In de training Leiderschap met Open Vizier kijken we ook naar het gedoe dat in veel teams en organisaties ontstaat, hoe dat komt en hoe jij vanuit persoonlijk leiderschap dat kunt voorkomen of aanpakken.

Naast een training is het ook mogelijk individueel gecoacht te worden op jouw specifieke vraagstukken over persoonlijk leiderschap. Over de mogelijkheden lees je meer op de pagina Personal Coaching.

In-company persoonlijk leiderschapstraining?

Zoek je een programma waarmee (een deel van) jouw organisatie groeit in haar leiderschap, dan kunnen we je een programma op maat aanbieden. Geheel afgestemd op jullie leervraag stellen we een inspirerend programma samen. En uiteraard wordt dat programma verzorgd door betrokken trainers die zelf het nodige aan hun persoonlijk leiderschap hebben ontwikkeld. Wil je met ons afstemmen wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem dan gerust even contact op via de contact-pagina, we nemen graag de moeite voor een persoonlijk gesprek!

Veelgestelde vragen over persoonlijk leiderschap

Met persoonlijk leiderschap bedoelen we dat je leiderschap toont over wie je bent en wat je doet. Dat houdt in dat je kritisch naar jezelf durft te kijken, weet waar jouw gevoeligheden liggen en daar aan wilt werken. Mensen die dat niet doen, leggen bij conflicten en onenigheid vaak de schuld en verantwoordelijkheid bij een ander. Persoonlijk leiderschap vraagt dat je jezelf steeds afvraagt wat je eigen verantwoordelijkheid is en wat je zelf kunt doen.

Nee, zeker niet. Persoonlijk leiderschap gaat niet over hoe je leiding geeft aan medewerkers. Eigenlijk kan iedereen die met anderen samenwerkt, baat hebben bij een training persoonlijk leiderschap. Zo komen in onze trainingen bijvoorbeeld ook adviseurs, HR-specialisten, zorgmedewerkers en toezichthouders. 

Je gaat aan de slag met uiteenlopende werkvormen om jezelf en je eigen patronen beter te leren kennen, te onderzoeken wat daarin niet functioneel is en wat je kunt doen om daarin te groeien. We zijn veel met elkaar in gesprek. Geen powerpoint-presentaties en geen rollenspellen, dat past niet bij dit soort trainingen. Het helpt je namelijk nauwelijks om mooie managementmodellen te leren en gesprekken te oefenen, zolang je onderliggende patronen een drempel vormen. In plaats daarvan veel interactie en aan de slag met waar jij tegenaan loopt en aan wilt werken.

Zo persoonlijk als jij wilt. Je hoeft niet je hele ziel en zaligheid bloot te geven. Maar je snapt dat we alleen aan de slag kunnen met datgene wat jij inbrengt. En je komt niet voor niets naar de training, toch? We zorgen dan ook voor een veilige setting waarin mensen zich open durven stellen en persoonlijke thema’s durven aan te pakken. En als het je toch te persoonlijk wordt, dan geef je gewoon aan dat je grens bereikt is.

In een paar kernwoorden: meer ontspanning, meer lef, meer daadkracht en openheid. Doordat je bewuster wordt van jouw drijfveren en werkt aan jouw belemmeringen, voel je je steeds vrijer om jezelf te laten zien en ontspannen de samenwerking aan te gaan.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!