Anker & Kompas

Persoonlijk Leiderschap

Hoe wil jij jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelen?

Als je een leidinggevende rol hebt, heb je uiteraard kwaliteiten nodig om jouw team aan te sturen. Daarnaast is ook jouw persoonlijk leiderschap van belang. Misschien heb je al een paar jaar ervaring in een leidinggevende rol, of ben je pas net in die rol gekomen. Merk je daarbij dat het je nog niet gemakkelijk af gaat, dat je soms stress ervaart of uitgeblust thuiskomt?  Dan kost het je blijkbaar teveel moeite om stevig genoeg je positie in te nemen en leiderschap uit te stralen. Een doorsnee managementtraining zal je dan niet verder helpen, want het gaat niet om je vaardigheden als manager. Het gaat om je persoonlijk leiderschap, eigenschappen die ervoor zorgen dat je beter uit de verf komt en dat jij jezelf beter als leider laat zien.

Om anderen goed te kunnen leiden, heb je eerst jezelf te leren leiden

Peter Drucker - managementauteur
persoonlijk leiderschap

Wat is persoonlijk leiderschap?

In het kort betekent persoonlijk leiderschap dat je leiding geeft aan jezelf. Een goede leider kun namelijk je pas worden als je goed leiding geeft aan jezelf. Dat betekent dat je zelf richting geeft aan je leven en aan je loopbaan, dat je zelf verantwoordelijkheid draagt over je wel en wee. En dat je dus ook bewust wordt van niet-functioneel gedrag en gedachtepatronen en dat je de bereidheid hebt daar aan te werken. Dat is waar persoonlijk leiderschap over gaat. Door dat te ontwikkelen, geef je jezelf,  je collega’s en je organisatie een enorm cadeau!

Niet alleen voor managers.

Leiding geven aan jezelf is natuurlijk niet voorbehouden aan managers. Voor iedereen die meer succes wil bereiken met minder moeite, is het waardevol om een persoonlijk leiderschap training te volgen. Door sterker, zelfstandiger en zelfverzekerder op te treden heb je meer positieve invloed op jezelf en je omgeving. Dus manager of niet, jouw leiderschap zal opgemerkt worden!

Persoonlijk leiderschap training: ons aanbod.

Op het gebied van persoonlijk leiderschap bieden we je verschillende mogelijkheden. Ben je daarbij op zoek naar de mogelijkheden voor jou persoonlijk of voor een hele groep collega’s?

VOOR JOU PERSOONLIJK?

Een flinke stap in je persoonlijk leiderschap kun je zetten via onze open training Persoonlijke Kracht via NLP. In deze training van 2 x 2 dagen leer je steviger in je schoenen staan, door dichter bij jezelf te blijven en af te rekenen met belemmerende gedachtepatronen.

Voor een nog diepgaander traject kies je Leiderschap met Open Vizier. Deze training voor leiders duurt 3 x 2 dagen en gaat in op hoe jouw herkomst en je karakterstructuren invloed hebben op jouw leiderschap. Door meer zicht te krijgen op de patronen die je bewust en onbewust hebt ontwikkeld, kun je die patronen ook heroverwegen en eventueel bijstellen. Zo leer je de stap te zetten naar een stevig leiderschap vanuit transparantie, ontspanning en vertrouwen. Want ook daaraan herken je persoonlijk leiderschap: je hoeft niets te verbergen, ervaart geen onnodige spanning en hebt voldoende zelfvertrouwen om met jouw team jullie taak te volbrengen. In de training Leiderschap met Open Vizier kijken we ook naar het gedoe dat in veel teams en organisaties ontstaat, hoe dat komt en hoe jij vanuit persoonlijk leiderschap dat kunt voorkomen of aanpakken.

Naast een training is het ook mogelijk individueel gecoacht te worden op jouw specifieke vraagstukken. Over de mogelijkheden lees je meer op de pagina Personal Coaching.

In-company persoonlijk leiderschapstraining?

Zoek je een programma waarmee (een deel van) jouw organisatie groeit in haar leiderschap, dan kunnen we je een programma op maat aanbieden. Geheel afgestemd op jullie leervraag stellen we een inspirerend programma samen. En uiteraard wordt dat programma verzorgd door betrokken trainers die zelf het nodige aan hun persoonlijk leiderschap hebben ontwikkeld. Wil je met ons afstemmen wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem dan gerust even contact op via de contact-pagina, we nemen graag de moeite voor een persoonlijk gesprek!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!