Leiderschapstraining met diepgang

Welke leiderschapstraining kies je?

De markt van leiderschapstrainingen is groot, er is veel aanbod dus hoe kies je de juiste? Veel managers kiezen een leiderschapstraining omdat ze willen leren hoe ze hun prestaties kunnen verhogen, beter op output kunnen sturen en mensen motiveren. Soms is dat al heel waardevol en biedt het exact het inzicht dat je zocht. Maar ben je er daar wel mee, of zou een écht effectieve leiderschapstraining verder moeten gaan dan over je taken en verantwoordelijkheden?

Wij denken van wel! Een goede leiderschapstraining gaat verder dan puur het aanleren van management skills. Leiderschap gaat ook over jou als persoon en jouw mindset. Daarom kijken wij ook naar je oude vertrouwde patronen en de overtuigingen die je daarin laat gelden. Hoe functioneel zijn die nog voor je, wat zijn je drijfveren daarbij en hoe zie jij jezelf als leider? Heb je even geen tijd om verder te lezen over onze visie hierop? Scroll dan meteen door naar ons aanbod.

Leiderschap vraagt naast een open door policy ook een open heart policy

leiderschapstraining

Meer dan managementvaardigheden!

Wij zien managementvaardigheden meer als een onderdeel van leiderschap en beseffen dat er meer bij komt kijken. Als wij een vraag krijgen voor een in-company leiderschapstraining, zijn we vooral benieuwd naar het doel dat de organisatie of jij als leider wilt bereiken. Wat gaat er nu niet goed, hoe zou je willen dat dat verandert? En we beseffen steeds weer dat als we met leiders aan de slag gaan, we ook aandacht moeten besteden aan de onderstroom. Op die manier bouwen we aan een sterke fundering binnen de organisatie.

Zo ontstaat een maatwerk leiderschapstraining en kan zelfs blijken dat we breder moeten kijken dan alleen naar jouw rol als leidinggevende.

Wat dan wel?

Er komt veel bij kijken om goed je plek als leidinggevende in te nemen. Bij Anker & Kompas weten we daar alles van. Door jarenlange ervaring in het verzorgen van verschillende soorten leiderschapstrainingen kunnen wij jouw situatie deskundig bekijken en een maatwerk leiderschapstraining opstellen. Iedereen ervaart weleens de behoefte aan duidelijke regels, meer controle en zelfs het uitoefenen van macht. Maar we weten net zo goed dat daarin zelden de wezenlijke oplossing zit. Tijdens een leiderschapstraining begeleiden we  je in het proces om je innerlijke leiderschap te verstevigen, zodat je meer in écht contact met je collega’s kunt werken aan de uitdagingen waar de organisatie voor staat. 

Onze leiderschapstraining wordt ook wel een ervaringsgerichte leiderschapstraining genoemd omdat we tijdens de training veel werken met inspirerende en soms verrassende werkvormen.

Bij een leiderschapstraining is het essentieel om een duurzaam resultaat zeker te stellen. Door meer dan alleen vaardigheden aan te pakken, bereiken we vaak al veel. Soms is er na afronding van de training nog behoefte aan een terugkombijeenkomst. Bijvoorbeeld in de vorm van een  jaarprogramma of coaching over een langere periode. Hierdoor kunnen we blijvend resultaat waarborgen met echt maatwerk!

Management is een positie, leiderschap is een houding

Ons aanbod in leiderschapstraining

Anker & Kompas verzorgt sinds 2004 leiderschapstraining op verschillende niveaus, voor beginnend leidinggevenden tot en met doorgewinterde directieleden. Inmiddels bieden we de keuze uit de volgende leiderschapstrainingen:

Coachend Leidinggeven voor managers die zichzelf willen bekwamen in hun (nieuwe) leidinggevende rol en taak. 

Leiderschap met Open Vizier voor leiders die nog meer verdieping zoeken en willen onderzoeken hoe hun kwaliteiten meer uit de verf komen.

Leidinggeven aan Verandering is waardevol voor managers die hun team moeten leiden in tijden van verandering.

Persoonlijke Kracht via NLP is onze klassieker en helpt niet alleen managers om steviger in hun schoenen te staan en zo dus meer resultaat te boeken.

Voor in-company leiderschapstrainingen is nog veel meer mogelijk, toegesneden op de behoefte die binnen jouw organisatie bestaat. Heb je een idee of een vraag die je ons wilt voorleggen? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs om het met je door te spreken en een passende oplossing aan te bieden.

Vragen die we vaak krijgen, zijn:

In onze visie is management een rol en een set vaardigheden om bijvoorbeeld een afdeling goed te laten functioneren. Heel belangrijk! Bij leiderschap hebben wij het over meer dan vaardigheden, in onze leiderschapstrainingen werken we ook graag met jouw attitude, jouw drijfveren en meer zaken die wat ongrijpbaar lijken maar jouw functioneren nadrukkelijk beïnvloeden.

Die vraag is afhankelijk van wat je zoekt. Hierboven hebben we onze trainingen op het gebied van leiderschap genoemd en elke heeft een eigen prijs. Voor in-company leiderschapstrainingen hanteren we maatwerktarieven, dus wanneer je daarnaar op zoek bent, neem dan contact met ons op voor een aanbod op maat.

Dat ligt aan de reden waarom je aan jouw leiderschap wilt werken. Soms kan coaching inderdaad een betere keuze zijn omdat je heel specifiek met jouw eigen thema aan de slag wilt. Het voordeel van een leiderschapstraining is dat je ook leert van andere deelnemers, door de uitwisseling van ervaringen en inzichten.

De meeste deelnemers zijn inderdaad leidinggevenden. Maar omdat leiderschap niet alleen is voorbehouden voor managers, zien we bijvoorbeeld ook wel consultants, HR-adviseurs en ondernemers in onze training Leiderschap met Open Vizier.

Veel instituten vragen een HBO of WO vooropleiding. Wij niet. Wij geloven erin dat leiderschap minder gaat over jouw kennisniveau en de diploma’s die je hebt behaald en meer over jouw houding en bereidheid tot zelfreflectie. Niet zelden lukt een MBO-er dit beter dan hoger opgeleiden. In de praktijk zien we hoog- en minder hoogopgeleide mensen vergelijkbare resultaten boeken in onze leiderschapstrainingen.

Al onze trainers hebben ruime ervaring in leidinggevende posities. Zowel als lijnmanager en als projectmanager. Ze kennen het klappen van de zweep en kunnen zich dus goed inleven in situaties waar jij als leider tegenaan loopt. Ze hebben bovendien jarenlange ervaring in het zichzelf blijven ontwikkelen en kennen de valkuilen en obstakels waarmee jij te maken hebt.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!