Individueel Leiderschapstraject

Heb je de wens om jouw leiderschap te versterken? Heb je misschien al het één en ander gedaan aan trainingen op het gebied van management en leiderschap, maar wil je verder dan die trainingen je brachten? En wil je specifiek met jouw vraagstukken aan de slag? Dan kan een individueel leiderschapstraject heel waardevol zijn.

Ik stond op zich mijn mannetje wel. Alleen kostte het me soms wel erg veel energie. Dankzij een paar individuele sessies heb ik het energielek weten te dichten en kom ik 's avonds veel positiever thuis.

individueel leiderschapstraject

Voor wie is een individueel leiderschapstraject?

Een leiderschapstraject is bedoeld voor iedere leidinggevende die meer ontspannen wil kunnen omgaan met ervaren druk en bij wat uitdagender situaties. Wanneer jij over het algemeen best jouw rol inneemt, maar toch ook nu en dan in de overlevingsmodus schiet, stress ervaart of blokkeert, dan wil je daar natuurlijk wat aan doen. Je zou dan kunnen kiezen voor onze training Leiderschap met Open Vizier, want ook daarin gaan we de diepte in en de oorzaken van de symptomen ophalen en aanpakken. Maar wellicht heb je een reden om liever een individueel leiderschapstraject te volgen.

Voordelen en nadelen van de individuele aanpak

De nadelen van een individuele aanpak beschrijven we liever als de voordelen van een training in een groep:

  • in een groep ontmoet je anderen die aan hun leiderschap willen werken
  • de mix aan deelnemers zorgt vaak voor extra boeiende gesprekken
  • in een groep leer je niet alleen van de trainer, maar ook van andere deelnemers

Een individueel leiderschapstraject heeft als voordelen:

  • je bent alleen met jouw eigen vraagstukken bezig
  • de coach heeft 100% aandacht voor jou
  • wellicht breng je gevoelige zaken gemakkelijker ter sprake
  • en heel praktisch: je kunt het soms makkelijker in jouw agenda passen

Een ander verschil is dat we met groepen hele dagen werken en individueel met kortere sessies.

Hoe ziet een individueel leiderschapstraject eruit?

Elk traject begint met een intake. Behalve dat je dan kennismaakt met jouw coach, bespreek je ook jouw leedoelen. Waarin wil jij groeien, versterken, ontspannen, leren?

Op basis van deze intake stellen we in grote lijnen een programma samen dat bestaat uit sessies van 1,5 tot 3 uur. Zowel inhoud als aantal en duur van de sessies is sterk afhankelijk van wat er uit de intake komt. Ook kan het zijn dat tijdens het traject zaken ter tafel komen die vragen om verdieping of extra aandacht.

Tussen de sessies door, ga je thuis en op het werk aan de slag met huiswerk. Soms betekent dat het experimenteren met nieuw gedrag en vaardigheden, soms gaat het om inzichtgevende opdrachten. Zoals het onderzoeken van dieper liggende patronen die de symptomen van jouw vraagstuk in stand houden.

Gaandeweg ga je ervaren dat je steeds minder behoefte hebt aan verdere begeleiding. Dan kan je de tijd tot de volgende sessie langer laten duren of helemaal stoppen. Nou ja, helemaal, vaak kiezen mensen ervoor om dan na een maand of nog eens terug te komen om te bespreken hoe het dan gaat en wellicht een extra stukje inspiratie.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wellicht heb je na het lezen hiervan vragen, hopelijk ben je nieuwsgierig geworden wat een individueel leiderschapstraject voor jou kan betekenen. Dat bespreken we graag persoonlijk met je. Neem dus contact met ons op, we zijn benieuwd naar je leerdoelen en denken graag met je mee over een passende aanpak.

Data kon niet geladen worden
WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!