Communicatietraining met meer resultaat

Wat voor communicatietraining zoek je?

Anker & Kompas biedt zowel een communicatietraining met open inschrijving als voor hele teams. Wil je deelnemen aan een communicatietraining? Bezoek dan onze pagina over de  training Effectief Communiceren.  Zoek je een incompany training voor een heel team? Lees dan verder en bedenk wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Onze communicatietrainingen zijn helder en praktisch toe te passen. Je leert je beter te verwoorden en je samenwerking te versterken omdat jouw communicatie effectiever wordt. Maar waar ben jij precies naar op zoek? Een communicatietraining heb je namelijk in soorten en maten. Dus welk doel wil je ermee bereiken en wat is er dan precies nodig om dat te realiseren?

De betekenis van je communicatie is de respons die je krijgt

communicatietraining

Het is nogal van belang wát je aan die communicatie wilt verbeteren om de juiste training te kiezen. Gaat het bijvoorbeeld om een beter contact met de klant of juist om de onderlinge communicatie, teneinde de samenwerking te verbeteren? En wil je deelnemen in een open training (kijk dan op de pagina Effectief Communiceren) of een in-company training voor een heel team?

Als je bij ons informeert naar een in-company communicatietraining, willen we eerst weten wat het doel is dat je wilt bereiken. Want een helder doel draagt bij aan het rendement van de training. Ook willen we graag weten wat de verwachtingen zijn en welke initiatieven al eerder genomen zijn en wat daarvan het resultaat is (of had moeten zijn). Op basis daarvan kunnen we een maatwerk communicatietraining maken en kan zelfs blijken dat we breder moeten kijken dan alleen naar de communicatie.

Meer dan communicatieve vaardigheden!

Veel trainingen in communicatie leren vooral gesprekstechnieken aan. Hoe je feedback geeft, dat je moet doorvragen, hoe je slecht nieuws brengt. Heel goed om dat te weten, want een techniek kan zorgen dat je effectiever je boodschap brengt en beter uit je woorden komt. Maar wat als er binnen het team meer aan de hand is? Zoals onderling wantrouwen, concurrentiestrijd, oud zeer of gewoon “elkaar niet liggen”? Dan ga je pas echt resultaat boeken als je verder gaat dan het aanleren van vaardigheden.

Wat dan wel?

Anker & Kompas heeft sinds 2004 ervaring in het verzorgen van diverse soorten training in communicatie, leiderschap en assertiviteit. Naast de vaardigheden, zijn we eraan gewend om juist te werken aan datgene wat ervoor zorgt dat de communicatie nog niet optimaal loopt. We kunnen het proces begeleiden om ook op een meer fundamentele laag tot een betere samenwerking of tot grotere prestaties te komen.

Via intake-gesprekken of intake-formulieren vragen we voorafgaand aan een training wat elke deelnemer aan zijn of haar communicatie wil verbeteren en wat men van de training verwacht. Op die manier kan de trainer tijdens de training hier rekening mee houden en persoonlijke aandacht geven.

Borging van een training is belangrijk om tot een duurzaam resultaat te komen. Door meer aan te pakken dan vaardigheden alleen, komen we daar al een heel eind in. Bovendien kiezen we er soms samen met de opdrachtgever of een deelnemer voor om na een training nog een terugkombijeenkomst te houden of de leiding te coachen bij het borgen van de training. Steeds weer met het gewenste resultaat voor ogen, dus maatwerk!

Dankzij deze aanpak zorgen we ervoor dat je het effect van je communicatie niet alleen kunt verbeteren maar ook het lef, de wil en de bereidheid hebt om het voortaan anders te gaan doen.

Omdat we tijdens de training veel oefenen en praktijkvoorbeelden behandelen die aansluiten op de dagelijkse praktijk van de deelnemers, spreken we ook wel van een ervaringsgerichte communicatietraining.

Meer informatie over onze communicatietraining?

Om een indruk te krijgen over de soorten communicatietraining die Anker & Kompas zoal kan bieden, kun je kijken bij de open trainingen. Voor in-company trainingen is uiteraard veel meer mogelijk, toegesneden op de behoefte die binnen jouw organisatie bestaat. Heb je een idee of een vraag die je ons wilt voorleggen? Neem dan contact met ons op zodat we samen tot een passende oplossing komen.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!