Anker & Kompas

Communicatiecursus

Wat zoek je in een communicatiecursus?

Een communicatie cursus heb je in soorten en maten. Het is nogal van belang wat je aan je communicatie wilt verbeteren om de juiste cursus of training te kiezen.

De betekenis van je communicatie is de respons die je krijgt

NLP principe

Waar we bij Anker & Kompas nogal eens verbaasd van staan te kijken, is als mensen zeggen dat ze al twee keer eerder een cursus in communicatie hebben gevolgd. En ondanks de interessante onderwerpen in die cursussen lopen ze nog steeds tegen problemen aan in hun dagelijkse communicatie.

 

communicatietraining

Hoe komt dat?

Veel cursussen in communicatie leren vooral gesprekstechnieken aan. Hoe je feedback geeft, dat je moet doorvragen, hoe je slecht nieuws brengt. Heel speciaal is wel een cursus presentatietechnieken waarin je precies leert hoe je je diashow moet inrichten, hoe je de voorbereiding kunt doen en hoe je met je publiek moet omgaan. Maar aan de plankenkoorts, de spreekangst wordt geen aandacht besteed. Het resultaat is een prachtig voorbereide presentatie die volledig in het water valt.

Kan een communicatiecursus ook anders?

Gelukkig wel! Anker & Kompas verzorgt diverse soorten communicatie cursussen. In elke cursus wordt op verschillende manieren ook gewerkt aan datgene dat ervoor zorgt dat je communicatie nog niet optimaal loopt. Of zoals we dat ook wel noemen: hoe kan je goed met een ander communiceren als je nog niet goed met jezelf communiceert?

Via intake-gesprekken of intake-formulieren vragen we voorafgaand aan een cursus wat elke deelnemer aan zijn of haar communicatie wil verbeteren. Op die manier kan de trainer tijdens de cursus hier rekening mee houden en persoonlijke aandacht geven.

Soms kiezen we er samen met de opdrachtgever of deelnemer voor om na een cursus nog in enkele coachingsgesprekken wat specifieke aspecten van iemands communicatie aan te pakken.

Op deze manier zorgen we ervoor dat je het effect van je communicatie niet alleen kunt verbeteren maar ook wilt, durft en zult verbeteren. Daarom beweren we ook zonder aarzelen dat een cursus van Anker & Kompas blijvend resultaat heeft.

Omdat we tijdens de communicatiecursus ook veel oefenen en praktijkvoorbeelden behandelen, spreken we doorgaans ook wel van een training.

Meer weten over onze communicatie cursussen?

Om een indruk te krijgen over de communicatiecursussen die Anker & Kompas zoal kan bieden, kun je kijken bij de open trainingen. Voor in-company trainingen is uiteraard nog meer mogelijk, toegesneden op de behoefte die binnen de organisatie bestaat. Heb je een idee of een vraag die je ons wilt voorleggen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee om je een passende oplossing aan te bieden.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!