Wat wens jij jezelf?

Ook ik wens iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar! En ik hoop dat al jullie wensen mogen uitkomen, dat gun ik je van harte. Net zoals zovelen dat jou ongetwijfeld al gewenst hebben. Hoeveel mensen heb jij al blij gemaakt met jouw nieuwjaarswensen? Enneh….was jij één van die velen?

Een wens voor jezelf?

Ik hoor je denken: “Hoe bedoel je?”. Want nieuwjaarswensen zijn wensen voor de ander. Net zoals je op jouw verjaardag jezelf waarschijnlijk niet feliciteert, zo spreken ook maar weinig mensen een nieuwjaarswens voor zichzelf uit. Misschien wat ongebruikelijk, maar het kan wel een goed idee zijn om ermee te beginnen.

Waar hoop jij op, wat zou jij willen zien gebeuren?

Dit zijn vragen die aan de orde komen in onze assertiviteitstraining Persoonlijke Kracht via NLP en onze persoonlijk leiderschapstraining Personal Identity. Sterker nog, het is zo ongeveer de eerste vraag op het moment dat we ieders leerdoelen inventariseren. Het is een richtinggevende vraag die het jou makkelijker maakt om die wens uit te laten komen. Die wensen heb je namelijk toch wel, ook al zijn ze onuitgesproken. En door ze te benoemen, krijgen ze ineens jouw aandacht. Je zou ook kunnen zeggen: door ze te benoemen, gun je jezelf het geluk dat in die wens verwoord wordt. Vervolgens kun je gaan kijken wat jij kunt doen om die wens uit te laten komen, het nodigt uit tot actie.

Vertel het verder!

Nog mooier is als je anderen laat weten wat jouw wensen voor het komende jaar zijn. Dat heeft meerdere effecten. Zo zal men nog eens informeren hoe het staat met jouw wensen, of die al een beetje vervuld raken. Ook zullen mensen alert zijn op mogelijkheden en kansen die voor jou voorbijkomen. Je krijgt hulp vanuit onverwachte hoek en soms merk je dat niet alleen jij die wens hebt, waardoor je samen kunt optrekken. Denk bijvoorbeeld aan de wens om fitter te worden. Als je daar samen met anderen aan werkt, door regelmatig samen te sporten of gezonde manieren van koken te leren kennen, moedig je elkaar aan om jullie wensen te laten uitkomen.

Dus wat zijn jouw wensen? Voor jezelf hè?!

 

 

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!