Voordelige training zonder STAP-budget

Heb je (weer) geen STAP-budget kunnen bemachtigen voor het volgen van een training? Misschien is dat helemaal niet zo erg! Want er zijn andere mogelijkheden om je training te bekostigen. Bovendien hoeven trainingen niet extreem duur te zijn, waardoor je het STAP-budget wellicht niet nodig hebt.

Nog even wat STAP-budget ook weer is.

Tot vorig jaar kon je de kosten voor een werk-gerelateerde opleiding of training opvoeren als aftrekpost bij je inkomstenbelasting. Deze aftrekpost is vervallen, in plaats daarvan moet je vooraf STAP-budget aanvragen. Dit is een wat omslachtig alternatief en bovendien is het budget nogal beperkt. Per jaar kun je maximaal € 1.000,= budget krijgen. Maximaal, dus mogelijk een stuk minder. En de rest betaal je zelf. Bovendien heb je slechts op een paar momenten in het jaar gelegenheid om STAP-budget aan te vragen en net als kaartjes voor jouw favoriete band, is het in een mum van tijd op. Want het beschikbare budget is beperkt en OP=OP. Bovendien kun je niet overal een training gaan volgen. Over het algemeen kun je alleen bij grote trainingsbureaus terecht en wellicht wil je juist een training volgen bij een klein bureau waar je nog persoonlijk geholpen wordt.

stap-budget

Andere mogelijkheden voor subsidie.

Het STAP-budget is bedoeld voor mensen die een training uit eigen zak betalen, het is immers een vervanging van de aftrekpost bij de inkomstenbelasting. Verreweg de meeste trainingen worden echter betaald door werkgevers. De kans is groot dat ook jij op zoek bent naar een training, naar aanleiding van een functioneringsgesprek of de wens om verder te ontwikkelen bij jouw werkgever. Logisch dat jouw werkgever daar geld voor over heeft, want het is een belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Het is ook bekend dat werknemers die van hun werkgever de kans krijgen om een training te volgen, zich meer betrokken voelen en dus niet zo snel van baan wisselen. Veel werkgevers hebben zelfs per medewerker een persoonlijk budget. Dus vraag eens bij jouw leidinggevende of HR-contactpersoon wat de mogelijkheden zijn!

Ook zonder STAP-budget kan een training betaalbaar zijn.

In veel reclame op radio, TV en online word je voorgespiegeld dat je met STAP-budget kosteloos een training kunt volgen. Dat is maar beperkt waar, want het moeten dan natuurlijk trainingen zijn die normaal maximaal € 1.000,= kosten. De meeste trainingen zijn duurder, zeker wanneer het trainingen van meer dan 2 dagen zijn. Dan ben je vaak voordeliger uit bij een klein bureau, dat de kosten laag weet te houden. Ook voor jou!

Om je een voorbeeld te geven, hebben we onze training Effectief Communiceren vergeleken met andere bureaus die ook een dergelijke titel aanbieden. Voor een training van 3 dagen ben je daar al gauw € 1.600,= tot € 2.200,= kwijt. Bij Anker & Kompas weten we de prijs al jaren op € 975,= te houden (inclusief BTW is dat € 1.180,=).

Hetzelfde geldt voor onze training Persoonlijke Kracht via NLP. Die is vrij uniek, maar enigszins vergelijkbare trainingen elders, kosten al vaak het dubbele.

Ga je wachten op STAP-budget of neem je nú de stap?

Je kunt wachten tot je eindelijk gebruik kunt maken van STAP-budget, misschien lukt het de volgende ronde, misschien moet je nog maanden wachten tot je “prijs” hebt. Maar wanneer jij nu al aan de slag wilt, kijk dan of jouw werkgever daar in wil bijdragen. En weet dan dat je voor een goede training, niet de hoofdprijs hoeft te betalen! Lees meer over wat wij je te bieden hebben:

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!