Persoonlijk Ontwikkelings Plan

Jippie, daar is weer het jaarlijkse functioneringsgesprek. Wat ging er goed en waar kun je nog aan sleutelen? Verheug je je ook op die gesprekken of is het voor jou een verplicht nummer waar je liever onderuit komt?

Ik  hoop voor je dat het voor jou een positief moment is, want je persoonlijk ontwikkelingsplan komt aan bod! En hoe mooi is dat: even stilstaan bij de mogelijkheden die je geboden worden om je verder te ontwikkelen!

Professionele of persoonlijke ontwikkeling?

Vaak zal in een dergelijk plan een aantal dingen staan die jou nog beter in je vak maken. Allerlei vakinhoudelijke cursussen of meeloopstages die je misschien wel nodig hebt om een stap te maken in je carrière. Als je dan toch over je carrière nadenkt, bedenk dan dat je naast allerlei professionele ontwikkeling ook veel baat kunt hebben bij persoonlijke ontwikkeling.

Juist als jij een stap wil maken in je carrière, misschien wel richting een managementpositie, dan zijn juist die persoonlijke eigenschappen van groot belang. Want je kunt nog zo’n kanjer zijn in je vak, als je niet helder kunt communiceren of nog vaak onzeker voelt, dan komt dat talent nauwelijks uit de verf.

Kies dus voor een persoonlijk ontwikkelingsplan!

Wanneer je dus bij je leidinggevende zit voor je functioneringsgesprek, maak dan duidelijk dat je ook je ontwikkeling als persoon erg belangrijk vindt. Dat zal erg dapper worden ervaren want je geeft daarmee in feite aan dat je beseft dat je nog niet perfect bent én dat je bereid bent daar wat aan te doen!

Bereid je functioneringsgesprek ook goed voor. Want als je gevraagd wordt hoe of waarom je dan aan je persoonlijke eigenschappen wilt werken, is het wel mooi als je daar een steekhoudend antwoord op hebt. Bedenk in welke situaties je nog niet zo zeker voelt of op weerstand stuit. En orienteer je op mogelijkheden zoals een communicatietraining of assertiviteitstraining. Des te groter is de kans dat je leidinggevende er voor open staat en bereid is te investeren in jouw persoonlijk ontwikkelingsplan!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!