Hoe leer ik beter mijn gevoel te volgen?

Vanmorgen werd ik weer gebeld door iemand die interesse had in de training Persoonlijke Kracht via NLP. Het was een man die op zoek was naar een diepgaande assertiviteitstraining dus niet zo eentje waar je in een dag of twee een stel foefjes leert. Nee, deze man besefte dat hij er daar niet mee zou zijn. Daarom ook terecht dat hij even de telefoon pakte om te checken of Persoonlijke Kracht via NLP hem gaat helpen.

Uiteraard vroeg ik eerst wat hij zocht, toen hij uitkwam bij en nieuwsgierig werd naar onze training. Hij vertelde dat hij erg rationeel zaken benadert en meer zijn gevoel wou laten spreken. Op internet had hij al heel wat assertiviteitstrainingen bekeken, maar vaak kwam hij uit bij een veredelde communicatietraining. Ook waardevol, maar niet waar hij naar op zoek was.

Ik vond zijn leerdoel, meer het gevoel laten spreken, erg mooi en dacht even met hem mee of Persoonlijke Kracht via NLP hem daarmee gaat helpen. We hadden het erover dat het gevoel er van kinds af aan wel is, maar vaak overstemd wordt door de later ontwikkelde ratio. Als een soort censuur, rekening houdend met de omgeving, of dingen wel mogen, kunnen, horen. Kennelijk was de vrijheid van het kind, ingeperkt door allerlei overtuigingen en leefregeltjes. Deze zullen ooit hun functie hebben gehad, bijvoorbeeld om de boel goed onder controle te houden, maar zitten deze man inmiddels flink in de weg. Zowel zakelijk als privé had hij het gevoel (ja, dat zei hij echt!) dat hij “zichzelf” niet meer was.

Samen kwamen we tot de conclusie dat Persoonlijke Kracht via NLP hem veel te bieden heeft. Het zal een mooie stap zijn in het loslaten van dergelijke belemmerende gedachten.  Vervolgens zou het zelfs mooi zijn om door te pakken met Personal Identity. Dat is een training die weer een niveau verder reikt en bewustzijn ontwikkelt in wie je werkelijk bent en welke koers jij diep van binnen wilt varen. Dit zou ook deze man goed helpen om “zichzelf” weer te zijn, zijn eigen leven te gaan leiden in plaats van een rol te vervullen in andermans leven.

Loop jij ook wel eens met dergelijke vragen?

Wil je ook meer in je kracht staan, meer naar je gevoel luisteren of vol vertrouwen je eigen koers varen? Bekijk dan eens ons aanbod en met name de trainingen Persoonlijke Kracht via NLP en Personal Identity. Mocht je vragen hebben, bijvoorbeeld welk programma het beste aansluit op jouw leervraag, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!