Durf jij ergens écht voor te gaan?

Ja precies, durf jij dat? Herken je misschien dat je ergens al tijden over loopt te dagdromen en dat het er steeds maar niet van komt? Of dat je wel een poging waagt om iets moois of belangrijks te bereiken, maar dat na verloop van tijd andere zaken je aandacht opeisen?

Stop met proberen.

In The Empire Strikes Back, één de vermaarde Star Wars-films is een scène met hoofdrolspeler Luke Skywalker en Yoda, de oude Jedi-meester. Op een zeker moment spreekt Yoda de memorabele woorden: “Do or do not, there is no try”. Het is een mooie gedachte want in proberen zit al een voorbehoud dat het mogelijk mislukt. Wanneer je in plaats van “ik ga het proberen” zegt: “ik ga het doen”, gaat daar veel meer overtuigingskracht vanuit. Dat werkt richting je omgeving, maar zeker ook naar je eigen vastberadenheid. Ik heb een mooi voorbeeld voor je om dat te illustreren.

Als je iets écht wilt…

Dat je soms versteld kunt staan van waar je toe in staat bent, bleek deze week maar weer. Ik zag op Linkedin het bericht dat Happybazaar.nl inmiddels 10 jaar bestaat. Happybazaar.nl is een webwinkel in Oosterse sieraden en geschenken. Het leuke eraan (voor mij) is dat initiatiefneemster Annelies in de opstartfase van haar webwinkel, bij mij een training
Persoonlijke Kracht via NLP volgde. Tijdens die training werken we ook met doelen en wat je kunt doen om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Annelies had zich 10 jaar geleden tijdens de training ten doel gesteld om met Happybazaar.nl voldoende geld te verdienen voor een grote reis naar Tibet. Toen ik het bericht op Linkedin had gelezen, nam ik even de moeite om Annelies te feliciteren met dit jubileum. Ze stelde dit enorm op prijs en herinnerde me aan haar doel van 10 jaar geleden: binnenkort staat de reis naar Tibet gepland!

Doorzettingsvermogen!

Ik vind het een prachtig voorbeeld van hoe iemand ooit een verlangen ervoer en er dan ook vol overgave voor gaat. Want in het enorme aanbod van webwinkels heb je toch wel iets neer te zetten wat aanspreekt en nét iets speciaals biedt. Behalve creativiteit en handelsgeest vraagt dit vooral ook om doorzettingsvermogen. En dat je klanten soms net iets meer biedt of beter behandelt dan ze zouden verwachten.

Waar wil jij voor gaan?

En hoe zit dat bij jou? Welk verlangen koester jij nog, waar loop je nog wel eens over te (dag)dromen? En hoe gaaf zou het zijn als je net als Annelies daar doelbewust mee aan de slag gaat? Kun je daar ook een duwtje in de rug bij gebruiken? Misschien is Persoonlijke Kracht via NLP dan ook voor jou een mooie training om je doelen kracht bij te zetten.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!