Begeef je WEL op glad ijs!

Ook al wil het deze dagen vlak voor kerst nog niet winteren, toch even een artikel met een knipoog naar winterse sferen. We kennen allemaal wel van die situaties waarin we vinden dat iemand zich op glad ijs begeeft. Riskante situaties, met soms ongewisse uitkomsten. Vaak wordt er ook afgeraden om je op glad ijs te begeven, maar waarom eigenlijk?

Begin er maar niet aan!

Over het algemeen zijn dergelijke adviezen gebaseerd op eerdere ervaringen. Soms van de adviseur zelf, soms heeft die het ook alleen maar van horen zeggen. Soms is het niet meer dan een gerucht of een vaag vermoeden dat je met een bepaalde actie onheil over je afroept. Zoals wanneer je je in de trein stoort aan het lawaai in een stilte-coupé en er niets van zegt, of wanneer je vol tegenzin toch maar die rotklus doet waar je voor gevraagd bent.

Op glad ijs ga je sneller!

Hoe riskant glad ijs ook lijkt, het glijdt wel heerlijk. Wanneer je wel eens een mooie toertocht hebt geschaatst, weet je dat het spiegelgladde ijs lekker hard is en daardoor ook veel sneller. Zogezegd kom je verder, met minder moeite en na afloop voelt het heerlijk om met een warme chocomel in de hand terug te blikken op de mooie ronde die jullie geschaatst hebben.

Stroef ijs is uiteindelijk gevaarlijker.

De tegenhanger van glas ijs is natuurlijk stroef ijs. Je kent dat wel, wit uitgeslagen en zelfs een beetje zacht ijs. Wanneer je daar wel eens op geschaatst hebt, weet je dat daar de kans veel groter is om te vallen. Je gaat weliswaar minder snel dan op glad ijs, maar toch kun je lelijk voorover vallen als je schaats zomaar een stukje wegzakt in een halfzachte plek.

Welk risico neem je liever?

In feite is aan jou de keuze, het gladde of het stroeve ijs. Het gladde staat wat mij betreft symbool voor je hart volgen, voluit leven en daarin beseffen dat de kans bestaat dat je soms onderuit gaat. Maar wanneer je, net als met schaatsen, voortvarend en vol overtuiging doet waar jij voor staat, zul je merken dat je stevig in je schoenen staat en vol energie je doelen bereikt. Het stroeve ijs staat voor de weerstand die je al op voorhand voor jezelf voelt om je hart te volgen. Ergens in je hoofd zit een streng of juist angstig stemmetje dat je van je doelen en je dromen afhoudt. Een deel in jou zou wel willen, maar een ander deel stapt op de rem. Met als resultaat dat je vroegtijdig je schaatstocht afbreekt, of omkeert naar de plek waar je vertrokken was. Je hebt je doel niet bereikt en bovendien baal je ervan en zit je vol negatieve energie.

Wanneer jij merkt dat je nog wel eens op stroef ijs begeeft, misschien is de training Persoonlijke Kracht via NLP dan iets voor jou. Je leert in die training meer voor je eigen doelen te gaan, beter rekening te houden met wat voor jou belangrijk is en af te rekenen met gedachtepatronen die je nu nog hinderen.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!