Welk verlangen koester jij?

deathvalley Deze week las ik een artikel waarin stond dat Death Valley in bloei staat. De foto’s bij het artikel lieten zien hoe gele en paarse bloemetjes de vallei sierden, zover het oog reikte. Ik vond het een intrigerend idee omdat ik vorige zomer nog in Death Valley kon zien en voelen hoe de verzengende hitte elke vorm van leven welhaast onmogelijk maakte.

Het artikel beschreef dat eind 2015 een aantal forse regenbuien deze anders zo dorre woestenij hadden besproeid en tot leven had gewekt. Talloze toeristen komen het wonder der natuur aanschouwen.

Het verlangen van de natuur.

Ik probeerde me voor te stellen hoe de zaadjes van de ontluikende bloemenzee gedurende circa 10 jaar hun kans hebben afgewacht. Het is zoiets als een verlangen van de natuur dat de juiste omstandigheden afwacht, zonder te weten hoe lang dat wachten mogelijk duurt, zonder te weten of die juiste omstandigheden ├╝berhaupt ooit komen. Met eindeloos geduld, zonder enige verwachtingen, zonder enige claim. Maar ook zonder op te geven als het soms wel erg lang duurt. Zo diep zit dat verlangen, dat het de moeite van het wachten waard is.

Het verlangen parkeren.

Misschien herken je wel dat je ooit een verlangen hebt gekoesterd, maar dat je dat verlangen geparkeerd hebt. Bijvoorbeeld een beroepsmatige ambitie die je opzij hebt gezet toen er kinderen kwamen. Of een verre reis die je uit je hoofd hebt gezet toen je plotseling ontslagen werd en het al moeilijk had om de dagelijkse boodschappen te betalen.

Sommige mensen parkeren hun verlangen niet, maar geven het verlangen op. Soms vanuit een gedachte dat het er wel nooit meer van zal komen, soms omdat diverse mislukte pogingen al te veel pijn hebben gekost. Ze hebben de handdoek in de ring gegooid.

Andere mensen blijven hopen op de gelegenheid om ooit hun verlangen te verwezenlijken. Maar daar is wel wat voor nodig.

Kansen herkennen.

Zoals de bloemetjes in Death Valley tot leven worden gewekt zodra het zaad in contact komt met regenwater, zo heeft jouw verlangen ook alert te zijn op de kansen die zich aandienen. Om dat te kunnen, moet je weten wat er nodig is om die kans te grijpen. Welke soort en hoeveel voedingsstoffen en regenwater is er nodig om tot bloei te komen? Alleen als je dat weet, herken je dat die omstandigheden zich aandienen. Anders zou je zomaar kansen voorbij laten gaan.

Welk verlangen koester jij ?

Dus ga eens even bij jezelf na welk verlangen jij ooit geparkeerd hebt. En wat er voor nodig is om dat verlangen doelgericht na te streven. Hoe zit het nu met die omstandigheden? Misschien zijn die allang verbeterd en heb je nu een kans die je kunt grijpen!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!