Soft skills training

Kwam bij jouw functioneringsgesprek een training soft skills aan de orde? En wil je leren hoe jij je soft skills kunt verbeteren? Lees dan even verder om de juiste training te kunnen kiezen.

Veel mensen zijn zich niet bewust dat soft skills (ook wel sociale vaardigheden) van belang zijn in de samenwerking met anderen. Maar je kunt je voorstellen dat je er niet altijd komt met alleen vakinhoudelijke vaardigheden die we ook wel hard skills noemen. Ik zal je een voorbeeld geven.

Bij ons in de buurt zitten twee bakkers. Beiden bakken prima brood, maar de ene bakker houdt het zakelijk op het moment dat je een halfje wit komt kopen en de andere bakker doet net iets meer. Zoals bijvoorbeeld de kleutertjes die meekomen met boodschappen doen, een stukje van een wit bolletje aanbieden. Of na de zomervakanties vragen of je een fijne vakantie hebt gehad. Zaken die een bakker niet hoeft te doen, maar waardoor klanten graag terugkomen.

Zo is het ook in de dagelijkse samenwerking. Zonder soft skills is een goede samenwerking vrijwel onmogelijk. Voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling kunnen onze soft-skills trainingen erg waardevol zijn.

soft skills training

Waarover gaat een soft skills training?

Voor een goed deel bestaan soft skills uit communicatieve vaardigheden. Die heb je uiteraard nodig om met je collega’s een goed contact te hebben en tal van situaties te kunnen bespreken. Zo leer je in onze training Effectief Communiceren om te gaan met feedback, conflicten en andere zaken die je in je samenwerking tegenkomt. Denk daarbij met name ook aan inlevingsvermogen. Dat is typisch één van de soft skills waar we in de training Effectief Communiceren mee aan de slag gaan. Want je begrijpt waarschijnlijk wel, dat je pas prettig met iemand kunt samenwerken als je iets meer in elkaar verdiept en rekening houdt met elkaars belangen. Voor managers komen er specifieke vaardigheden bij om medewerkers te motiveren en op een passende manier aan te sturen. Daar gaan we uitgebreid op in tijdens de training Coachend Leidinggeven.

Soft skills vragen ook om lef!

Dat klinkt misschien wat apart, maar veel mensen hebben ooit wel een soft skills training gehad maar maken er onvoldoende gebruik van. Misschien herken je bij jezelf ook wel dat je bijvoorbeeld wel eens geleerd hebt hoe je een situatie aanpakt, maar dat je het te spannend vindt om het daadwerkelijk te doen. Dan is het van waarde om aan je zelfvertrouwen te werken. Een veelgevraagde training daarvoor is Persoonlijke Kracht via NLP. Daarin gaan we verder dan het aanleren van sociale vaardigheden en kijken we wat jou weerhoudt om die in te zetten. Door stevig én ontspannen in je schoenen te staan, komen jouw vaardigheden veel beter uit de verf.

Meer weten?

Zojuist hebben we al enkele van onze soft skills trainingen genoemd. En welke past nou het beste bij jouw persoonlijke behoefte? Wil je weten welke training jou het meest zal helpen en heb je daar nog advies bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee! Ook wanneer je voor een heel team of meer mensen uit jullie organisatie een in-company training zoekt, ben je bij Anker & Kompas aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring maken we voor jullie graag een training op maat. Neem dus contact op voor de mogelijkheden!

Data kon niet geladen worden
WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!