Wat houdt je tegen?

Iedereen heeft wel eens te maken met een droom of een doel die maar niet lijkt te behalen. Je kunt je afvragen hoe dat komt, want als je goed weet wat jou gelukkig maakt of waar je naar streeft, dan zou je daar toch een simpel stappenplan voor kunnen maken?

De weg naar jouw doel kent vast barrières.

Was het maar zo simpel, er kunnen veel redenen zijn waarom het iets ingewikkelder ligt. De afgelopen week ben ik intensief opgeleid in het begeleiden van een vuurloop. Niet op de tsjakka-manier, maar volgens de tradities van oeroude volkeren. En daarin komt het prachtig tot uiting. Van een vuurloop zou je ook kunnen zeggen dat het eenvoudig is. Je wilt immers naar de overkant lopen, je bent er slechts een paar stappen van verwijderd, dus hoe moeilijk kan dat zijn?

Slechts een paar stappen en je bent er, toch?

Mensen die wel eens een vuurloop hebben gedaan, weten dat het meer vraagt dan een paar stappen voorwaarts zetten. Wie denkt dat het zo simpel is, denkt dat hij het vuur beheerst. En wie dat denkt is gedoemd zijn voeten te branden. Ik heb ze ook gezien hoor, stoere mannen die heel cool de oversteek maken, maar de dagen daarna zich een stuk minder cool voelen met de blaren onder de voeten. Het vuur wordt in de vuurlooptraditie niet voor niets “de meester” genoemd. Het vraagt ontzag en bescheidenheid. Het vuur is namelijk altijd groter en krachtiger dan jij.

Tussen jou en je doel aan de overkant ligt dus dat vuur, een pad met hete kolen. Je zou dat kunnen beschouwen als een symbool voor allerlei barrières en vormen van afleiding om je doel te bereiken. Net zoals je dat kunt ervaren als je doelen in het leven stelt of droomt over hoe je jouw leven een wending wilt geven. Er dienen zich al snel zaken aan die jou doen aarzelen of zelfs weerhouden om je doel te bereiken. Dezelfde aarzeling die je kunt voelen als je aan het begin staat van je vuurloop.

Focus en daadkracht.

De enige manier om veilig over het vuur te komen, is met een haarscherpe focus op je doel.  En zo werkt dat met alle doelen in je leven. Ze vereisen de juiste focus en een doortastende manier om de barrières die zich aandienen te overwinnen. Dat zijn thema’s die vaak in onze trainingen aan bod komen, maar sinds deze week bieden we voor groepen (teams, bedrijven, scholen) de gelegenheid om een vuurloop te ervaren. We bieden je daarbij een workshop die meer omvat dan alleen de vuurloop, we gaan breder aan de slag met doelen, barrières en de manier om daarin een doorbraak te realiseren. Wanneer je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden, neem dan contact op. We denken graag met je mee hoe we voor jouw groep een vuurloop kunnen inzetten.

Data kon niet geladen worden
WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!