Groeien vanuit persoonlijke ontwikkeling

Partner in Persoonlijke Groei, dat is vanaf de oprichting van Anker & Kompas de slogan van waaruit wij werken. Het is onze passie om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen.

persoonlijke ontwikkeling en groei In feite bestaat persoonlijke groei uit allerlei vormen van jezelf ontwikkelen, je doelen realiseren en je lekkerder in je vel voelen. Zulke persoonlijke ontwikkeling hoeft niet per se te betekenen dat je sneller carrière maakt of meer geld verdient. Groei wijst in dit opzicht niet zozeer op meer, groter of belangrijker. Het gaat erom wat jij wilt laten groeien. En soms is dat iets heel persoonlijks zoals je zelfvertrouwen, je innerlijke gevoel van rust, je daadkracht of assertiviteit in het contact met collega’s of leidinggevenden.

Waarom persoonlijke ontwikkeling belangrijk is.

Heel flauw gesteld: dat bepaal jezelf. Maar als ik er iets meer over vertel, dan kom ik al gauw terecht bij het gevoel van ontevredenheid dat ik bij veel mensen aantref. Veel mensen vinden het jammer dat ze bepaalde doelen niet realiseren of ergens het lef niet voor hebben. Ze voelen zich belemmerd, alsof ze steeds op de handrem proberen weg te rijden. Een deel van deze mensen wil daar liever niet aan werken en ontzeggen zichzelf dus de persoonlijke groei die ze kunnen realiseren. “Zo ben ik nu eenmaal” is dan een veelgehoord excuus, maar als je de ondertiteling daarbij hebt, lees je vaak “ik zou het dolgraag willen, maar vind het zo spannend!”, een soort angst voor de tandarts dus!

Hoe realiseer je persoonlijke groei?

Er zijn legio mogelijkheden om je persoonlijke groei te realiseren. Voor de één zal de winst gehaald kunnen worden uit dagelijks mediteren of juist drie keer per week te gaan hardlopen. Dat kan al een heel positief effect hebben op het lekkerder in je vel zitten. Immers, lichaam en geest hebben invloed op elkaar dus een fit lijf heeft tot gevolg dat je je ook psychisch fitter voelt.

Een mooie manier om een flinke stap te maken in je persoonlijke groei, is de training Persoonlijke Kracht via NLP. In deze training ga je aan de slag met je doelen, je drijfveren, je motivatie en datgene wat je nog belemmert. We werken in relatief kleine groepen waardoor er voor iedereen volop persoonlijke aandacht is. Soms luchtig, dan weer diepgaander, steeds weer inspirerend. De ervaringen van eerdere deelnemers spreken boekdelen, ze hebben na Persoonlijke Kracht via NLP het gevoel dat hun persoonlijke ontwikkeling de goede kant op gaat!

Ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling?

Lees de informatie over Persoonlijke Kracht via NLP eens door en bepaal dan hoe die training aansluit op jouw behoefte aan persoonlijke ontwikkeling. Mocht je na het lezen daarvan nog vragen hebben, bel of email gerust. We helpen je graag in het maken van een bewuste keuze!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!