Midlife of Quarterlife – geef richting aan jouw leven!

koers De afgelopen periode komen er verrassend veel mensen op mijn pad die puzzelen met levensvragen zoals “wat wil ik nou?” en ook “is dit het nou?”. Het zijn mensen die doorgaans niet ongelukkig zijn en prima functioneren en toch ook het idee hebben dat ze niet alles uit het leven halen.

Midlife crisis? Mooizo, pak die kans!

Sommigen hebben het idee (of horen dat anderen zeggen) dat ze in een midlife crisis zitten. Daarover had ik het al in een vorig artikel. Daarin benoem ik ook dat een dergelijke crisis ook als kans gezien kan worden. Immers, het chinese teken voor crisis en kans is hetzelfde. Op zo’n punt in je leven, waarop je heel wat hebt opgebouwd en veel al hebt beleefd, kun je jezelf afvragen wat je nog met de rest van je leven wilt. Soms omdat je niet tevreden bent over hoe het tot dusverre ging, soms omdat je het leven ten volle wilt leven. Wanneer mensen daar over doordenken, komt niet zelden de vraag “wie ben ik eigenlijk?” of “wat doet er voor mij écht toe?”. Grote vragen die serieus aandacht verdienen. Want als je daar bewust van bent, kun je vervolgens ook die vervolgvraag stellen “en waar wordt ik nu werkelijk gelukkig van, waar ga ik voor?”. Kortom, vanuit een diep besef van jezelf, een weloverwogen koers gaan varen.

Quarterlife crisis? Nog mooier!

Al jonger komen zitten mensen soms met puzzels omdat ze moeten wennen aan de nieuwe levensfase. Zo rond de 25 wanneer men uit huis is gegaan, niet meer naar school of universiteit maar naar het werk gaat. Vanzelfsprekende omgevingen vallen weg of raken op de achtergrond en gevoelens van eenzaamheid of verwarring liggen op de loer. Soms ben ik blij als ik zie dat mensen steeds jonger met dergelijke vragen zitten. Niet dat ik ze gepieker en gepeins gun, maar wel omdat het een teken is dat ze bewust hun leven willen invullen. Mooi toch, dat ze het grootste geschenk dat ze ooit gekregen hebben (het leven zelf) ten volle willen benutten?! Er wordt dan ook wel gesproken over een quarterlife crisis, en ook hier vind ik het een mooie kans om levensomvattende zaken te (her)overwegen.

Richting geven, een beetje hulp is welkom

Wanneer je iets in bovenstaande herkent, dan ervaar je mogelijk ook iets als “ja maar, wat moet ik nou?” Dat is logisch en er bestaat ook geen vooropgezet plan. Wel kunnen wij je helpen om je inzicht te vergroten in wie je in wezen bent en wat jij wilt met je leven. De training Personal Identity gaat in de kern over de vragen Waar sta ik voor?  en Waar ga ik voor? Enkele malen per jaar gaan we met een relatief kleine groep aan de slag met die vragen. Lees daarom gerust eens de inhoud en opzet van Personal Identity door en bepaal voor jezelf of je deze begeleiding kunt gebruiken. Je bent van harte welkom!

Data kon niet geladen worden
WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!