LEGO Serious Play workshops – Hard Fun!

Hoe kunnen LEGO® steentjes serieus worden toegepast in de werkomgeving? Nieuwsgierig naar de methode LEGO® SERIOUS PLAY® (kortweg LSP) heb ik me afgelopen week laten inwijden in de manieren waarop de alom bekende steentjes ingezet kunnen worden om heel serieuze zaken aan te kaarten.
lego1 Want zeg nou eerlijk, wat is je eerste gedachte bij de volgende thema’s?

  • strategieontwikkeling – waarschijnlijk denk je aan dure consultants, ellenlange en saaie vergaderingen, dikke rapporten die ergens onderin een la verdwijnen
  • teambuilding – mogelijk herinner je de bowling- en kartavonden die wel leuk waren maar niet echt bijdroegen aan een hechter of effectiever functionerend team
  • heisessies – wie kent ze niet: de “poolse landdagen” waarin iedereen zijn/haar zegje doet, ondersteund door Powerpoint-presentaties en Excel-sheets, om vervolgens beperkt knopen door te hakken of suboptimale compromissen te sluiten

Hoe mooi zou het zijn als je dat met een leuke én krachtige methode kunt aanpakken? Op een manier waarin iedereen zich betrokken en gehoord voelt en letterlijk tastbaar en zichtbaar wordt waar het werkelijk om draait?

Vooraf had ik al het vermoeden dat de LSP methode een mooie aanpak zou zijn en deze week is dat vermoeden dubbel en dwars bevestigd. Door met de groep intensief aan de slag te gaan met uiteenlopende opdrachten en natuurlijk bergen LEGO-steentjes te gebruiken in talloze bouwwerken, hebben we zelf ervaren hoe het als deelnemer én begeleider is om de LSP methode in te zetten.

De combinatie met onze grondige ervaring in het werken met organisatieopstellingen blijkt bovendien van extra toegevoegde waarde. Dat maakt dat we de LSP methode ook graag gaan inzetten in vraagstukken waar onze klanten ons mee confronteren.

lego2 Hoe een LSP-workshop werkt is in een artikel op een website lastig te beschrijven, eigenlijk moet je het gewoon ervaren. Bovendien is ook niet elke vraag met LSP te beantwoorden, we willen LSP ook niet centraal stellen, dat blijft altijd de klantvraag waarbij LSP soms wel en soms niet een geëigende methode is. Daarover adviseren we je graag, liefst in een persoonlijk gesprek waarin uiteraard de steentjes op tafel komen.

Wil jij ook bouwen aan de toekomst van jouw team of organisatie? Neem dan contact op en we onderzoeken samen wat wij daarin kunnen betekenen!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!