Hoe realiseer je een doorbraak (of niet)?

doorbraak

Het loopt richting het eind van het jaar en menigeen mijmert al over het nieuwe jaar dat zich aandient. Een nieuw jaar waarin velen een doorbraak willen, of dat nu op zakelijk of op persoonlijk vlak is.

In onze trainingen werken we veel met mensen die toe zijn aan een doorbraak in hun leiderschap, zelfvertrouwen of het eindelijk bereiken van een doel. Soms nadat ze al diverse pogingen hebben ondernomen.

Een doorbraak gaat snel

Wanneer je echte verandering wilt ervaren, weet dan dat die doorgaans heel snel ontstaat. Je kunt jouw persoonlijke verandering daarbij vergelijken met een staafje ongekookte spaghetti. Ja ik besef dat het misschien wat vreemd overkomt, maar ga even mee in dit gedachtenexperiment. Wanneer je een staafje spaghetti tussen je twee wijsvingers houdt en die wijsvingers langzaam naar elkaar toe beweegt, voel je de weerstand toenemen totdat die groter wordt dan de kracht die je geeft en de spaghetti tussen je vingers wegglipt.

Luister naar Yoda

Het voorzichtig buigen van het staafje spaghetti, staat symbool voor mensen die zeggen hun verandering te gaan proberen. Maar wie gaat proberen, houdt al rekening met de mogelijkheid dat het niet gaat lukken. Wie ooit een Star Wars film heeft gezien, kent de Jedimeester Yoda, die zich nogal eens van wijsheden bedient. Eén van zijn uitspraken luidt:

Do or do not, there is no try

Je zou dit kunnen vertalen als: wanneer je een doorbraak wilt, gá er dan ook vól voor!! Dus niet halfbakken of zover de omstandigheden toelaten, maar volle bak!

Doorbraak in een training

Wanneer mensen weer eens een doorbraak ervaren tijdens bijvoorbeeld onze training Persoonlijke Kracht via NLP of Leiderschap met Open Vizier, dan duurt dat niet de volle 4 of 6 dagen die de training duurt. De doorbraak zit hem vaker in één of enkele specifieke inzichten die je krijgt en in een mum van tijd je oude, belemmerende manier van denken omgooit. Het is steeds weer indrukwekkend hoe snel mensen in staat blijken om een wezenlijke verandering te maken.

Over het vuur!

Om het nog meer focus te geven, is het echt prachtig om eens deel te nemen aan een vuurloop. Tijdens een vuurloop (en dan bedoel ik geen tsjakka-gedoe) sta je tegenover datgene waarin jij een doorbraak wilt bereiken. Maar om daar te komen, moet je enkele meters over de roodgloeiende kolen lopen. Door over het vuur te lopen, toon je aan dat je sterk genoeg bent om je doelen te bereiken. Het geeft je enorm veel energie en zelfvertrouwen, want zeg nou zelf: als je dat kunt, wat kan je dan allemaal nog meer?

Wanneer jij ook een dergelijke doorbraak wilt, loop dan met ons over het vuur! We organiseren enkele keren per jaar een vuurloop, waarvoor jij je kunt aanmelden. De kosten houden we bescheiden, zodat je daardoor al niet door wordt weerhouden. Kijk op overvuurlopen.nl voor meer informatie.

Dus welke doorbraak wil jij in het nieuwe jaar realiseren? En hoe kunnen wij jou daar bij helpen? Twijfel je nog? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!