Goed voornemen? Doe een wens!

Het loopt weer tegen het eind van het jaar, veel mensen hebben vakantie en daardoor even wat tijd om stil te staan. Stil te staan bij het afgelopen jaar en van daaruit plannen te maken voor het nieuwe jaar. Traditiegetrouw zullen velen dan ook op 1 januari hun goede voornemen kenbaar maken. Zo zal de verkoop van sigaretten een daling laten zien en is het meer dan gezellig druk in de sportschool. Eventjes dan, want voor de lente begint, is daar weinig meer van te merken.

Waarom werken goede voornemens niet?

Zeker voor mensen die jaar in jaar uit proberen te stoppen met roken, meer te bewegen of meer tijd voor zichzelf vrijmaken, is het frustrerend als ze merken dat ze jaarlijks hetzelfde voornemen kunnen maken. Blijkbaar houden ze het niet vol, ondanks dat ze vol goede moed zijn begonnen.

De reden dat het vaak lastig is een goed voornemen vol te houden, is dat je van jezelf verlangt iets te gaan doen wat je niet leuk of prettig vindt. Immers, als jij het net zoals ik wel leuk vindt om te sporten, zou je daarmee niet wachten tot 1 januari. Dan was je allang op een willekeurig moment in het jaar begonnen. Als het je een heerlijk gevoel zou geven om je eerste sigaretten te laten liggen, had je dat net zo gemakkelijk gedaan toen je van de zomer op een terrasje aan de Costa del Sol had gezeten tussen al je rokende vrienden.

Iedereen snapt hoe moeilijk het is om iets vol te houden waar je geen lol in hebt en waar je niet van geniet.

Doe daarom een wens!

Zo net na de jaarwisseling, wenst iedereen elkaar “de beste wensen”. Persoonlijk zou ik het prettig vinden als we die wens iets persoonlijker en specifiek maken, want de “beste wensen” die je meestal hoort, zijn net zo luchtig en leeg als de vraag “how are you?” die een wildvreemde Amerikaan je stelt als je zijn of haar winkel of restaurant binnenkomt.

Maar bovendien zou je jezelf ook iets kunnen wensen. Welke wens wil jij komend jaar zien uitkomen? Een wens die op jou van toepassing is, die zodra hij uitkomt jou iets moois zal opleveren. Ga over die wens eens heerlijk dagdromen, fantaseer er maar op los over hoe prachtig het zou zijn als die wens werkelijkheid wordt. En als je er echt van overtuigd bent dat je die wens vervuld wilt zien, dan kun je gaan besluiten wat jij eraan gaat doen om dat te bereiken.

Voornemens en wensen werken magnetisch.

Kun je je voorstellen welke magnetische krachten hier van toepassing zijn? Waar een voornemen soms de neiging heeft om meer en meer afstotende kracht uit te oefenen naarmate je beter je best doet, heeft een wens juist die aantrekkende werking. Blijkbaar zijn het twee zijden van dezelfde magneet. Dus waar kies jij voor? Een voornemen waar je zwoegend en vol weerstand je doel probeert te bereiken? Of een wens die je al energie en voldoening oplevert tijdens de weg daar naar toe?

Je persoonlijke doelen stellen én volbrengen is één van de mooie elementen uit onze training Persoonlijke Kracht via NLP. En voor mensen die echt fundamenteel aan de slag willen gaan met hun hogere doelen, hun missie, is er nu ook de training Personal Identity. Dus wanneer je inspiratie zoekt om te bereiken wat jij wilt in het leven, kijk dan eens hoe deze trainingen aansluiten op jou.

Ik wens je een heel voorspoedig nieuwjaar!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!