Strategiesessies kunnen leuker en effectiever!

Voor een gezond functionerende organisatie is een heldere strategie erg belangrijk. Zonder zo’n strategie kan veel tijd, geld en energie verspild worden aan zaken die er voor onze organisatie niet écht toe doen. Toch staat niet iedereen te juichen wanneer er een uitnodiging komt voor een strategiesessie. Logisch want vaak wordt zo’n sessie geassocieerd met lange, saaie en taaie bijeenkomsten vol powerpoints en spreadsheets, aangevuld met dikke adviesrapporten die nauwelijks leesbaar zijn. Natuurlijk worden langere strategiesessies dan ook ergens ‘op de hei’ gehouden, zodat een wandeling, goed eten en drinken, de vergaderingen op aangename wijze onderbreken.

Vergeet de heisessie!

Hoe fijn het ook is om op een idyllische plek op de Veluwe te vertoeven en met je collega’s aan de open haard nog een extra wijntje te drinken, het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je die fun-factor in de strategiesessie zelf kunt inbouwen! Zodat, ongeacht of we dat nu op de hei of op de zaak doen, je ook tijdens de sessie zelf het plezier met je collega’s ervaart.

Serious Play – Hard Fun!

strategiesessie met Lego Serious Play Sinds we in aanraking zijn gekomen met de LEGO® SERIOUS PLAY® methode, zien we de mogelijkheid om met plezier een heel effectieve strategiesessie te organiseren. Enerzijds vindt iedereen het leuk om met de blokjes aan de gang te gaan, anderzijds blijkt het een doortastende aanpak om helder zicht te krijgen op de koers die het bedrijf moet varen. Je kunt je misschien zelfs voorstellen dat een strategie die met plezier tot stand is gekomen, veel beter beklijft en uitnodigt om te worden verwezenlijkt.

Strategie vanuit democratie.

Een mooi aspect van de LEGO® SERIOUS PLAY® methode, is dat het een heel democratische aanpak is. Alle deelnemers bouwen mee aan de nieuwe strategie en iedereen krijgt zo een zegje in het geheel. Waar in sommige MT’s nog wel eens de nadruk ligt op de stem van enkele mondige leden, nodigt deze methode uit om vanuit nieuwsgierigheid iedereen aan het woord te laten.

Bouwen aan de strategie, word je al nieuwsgierig?

Verrast door de combinatie van Lego-steentjes en serieuze zaken als een strategie? Ik kan het me voorstellen! Ook kan ik me voorstellen dat het je nieuwsgierig maakt! Dus bij deze bied ik je aan om samen met jou te kijken hoe jullie strategie en toekomst vormgegeven kan worden. We dragen graag een steentje bij. Letterlijk!

Neem dus gerust contact met ons op voor een verkennende afspraak. Uiteraard neem ik dan de nodige steentjes mee!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!