Leiderschap vraagt om een open vizier

leiderschap met open vizier Al vaker kreeg ik de vraag waar volgens mij écht leiderschap om draait. In de loop der jaren heb ik daar diverse antwoorden op gegeven, maar in essentie komt het steeds erop neer: leiderschap vraagt om een open vizier.

Alle managementtrainingen en MBA-opleidingen ten spijt, voor veel managers is de rol van leidinggevende nog een hele klus. Het kost ze veel moeite en energie om in het krachtenveld waar ze zich in bevinden, staande te blijven. Het krachtenveld waar vanuit uiteenlopende hoeken net zo uiteenlopende verwachtingen worden geuit, vraagt veel van ze. Hogere leiding, eigen team, klanten, noem maar op, allemaal hebben ze zo hun behoeften en soms zelfs eisen. Dus hoe blijf je daarin staande?

Er zit iets in de weg!

Managers hebben net als iedereen, in de loop der tijd strategieën ontwikkeld om lastige situaties het hoofd te bieden. Soms gaat het dan om politiek correct handelen, imponeren of juist meevoelen, daadkrachtig optreden of juist wegkijken. Daar is afhankelijk van de situatie allemaal wat voor te zeggen, maar bij sommigen wordt het een patroon dat steeds terugkeert. Veel mensen hebben namelijk een soort harnas aangetrokken dat ze beschermt voor de buitenwereld. Opdat hun kwetsbaarheid niet gezien wordt. Net zoals het harnas van een ridder hem moet beschermen voor het onheil dat nadert.

Open je vizier!

Wanneer je in zo’n harnas van karaktereigenschappen en gedachtepatronen zit, ben je (vaak onbewust) vooral met je eigen kwetsbaarheden bezig. Want je bent een manager en wilt krachtig overkomen, toch? Maar hoe krachtig je dan mag lijken, veel van die kracht en energie gaat verloren aan het beschermen van jezelf. Terwijl je die kracht en energie zo graag zou inzetten voor de klus die jij met je team te klaren hebt. Het is dus goed om je vizier weer eens open te zetten zodat je helder zicht hebt op de taak die jou gesteld is. En je harnas afwerpen zodat je weer de bewegingsvrijheid en flexibiliteit terugkrijgt die de dynamische omgeving van je vraagt.

Terug naar de wortels.

Dit heeft te maken met het onderzoeken van je wortels en de voedingsbodem waar je opgegroeid bent. Patronen die daar zijn ontwikkeld, spelen nog lange tijd een rol in bijvoorbeeld de manier waarop jij je leiderschap invult. Daarover gaat het boek Systemisch Leiderschap en op basis daarvan hebben we een nieuw trainingsprogramma ontwikkeld. In Leiderschap met Open Vizier ga je ontdekken wat jij te doen hebt om transparant en vol vertrouwen je rol als leider te vervullen. Geen symptoombestrijding zoals veel managementvaardigheden in wezen doen, maar wezenlijke verandering op het niveau van waarden, overtuigingen, identiteit en attitude. Wanneer je wel eens merkt dat jouw groei niet meer gaat over het leren van vaardigheden maar het kunnen loslaten of plek geven van karaktereigenschappen, zou Leiderschap met Open Vizier een mooi pad zijn. Mocht je daarover vragen hebben, bel of email dan gerust voor een persoonlijk antwoord.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!