Welke cursus leidinggeven past bij jou?

cursus leidinggeven Je bent een leidinggevende en zoekt een manier om jezelf in dat vak verder te ontwikkelen. Dan zijn er verschillende mogelijkheden die afhangen van de stap die jij wilt maken. Wil je een cursus leidinggeven die zich richt op het vak van leidinggeven, dus “hoe pak ik dat goed aan”? Of weet je dat inmiddels en ga je een stap verder door te kijken naar hoe jij in jouw rol als leidinggevende uit de verf komt?

De cursus leidinggeven: Coachend Leidinggeven

Misschien ben je een beginnend leidinggevende of zit je al een poosje in die rol maar mis je belangrijk gereedschap om je taak te volbrengen? Veel mensen krijgen promotie tot leidinggevende omdat hun werkgever denkt dat ze daar de aangewezen persoon voor zijn. Maar wanneer je daarvoor één van de medewerkers was en dus vooral vakinhoudelijk werkte, dan kan leidinggeven nog een heel nieuw gebied zijn. Dus dan is het waardevol om goed voorbereid aan de taak te beginnen en een cursus leidinggeven te volgen.

Een moderne stijl van leidinggeven wordt vaak omschreven als Coachend Leidinggeven. Het is een manier die rekening houdt met de ervaring, de behoeften en talenten van elke individuele medewerker. Aangezien er niet één manier is die bij elke medewerker en elk team goed werkt, moet je dus leren maatwerk te leveren. Om zo het optimale resultaat met je team te bereiken. Hoe je dat bereikt, leer je in onze training Coachend Leidinggeven. Een training van 2 x 2½ dag waarin je veel leidinggevende vaardigheden leert én een beeld krijgt van hoe jij met het krachtenveld in je team omgaat.

De verdiepende leiderschapstraining

Ben je al een ervaren leider, heb je je sporen misschien al verdiend en beheers je de vaardigheden om je team of organisatie te leiden? En merk je tegelijk dat het je soms veel energie kost, sommige zaken lastig blijven ondanks de baggage die je hebt? Dan kan een verdiepende leiderschapstraining wel eens heel waardevol zijn!

In een leiderschapstraining die de juiste diepgang heeft, ga je verder dan het leren van vaardigheden. Je bent dan veel meer aan het reflecteren op jezelf in jouw rol, veel meer over wie je bent en hoe je je opstelt, wat jou beïnvloedt en energie kost of juist oplevert. Wanneer je daar aandacht aan besteedt en met de inzichten nieuwe mogelijkheden aanboort, zal dat een flinke impuls geven aan de flow binnen je team en uiteindelijk de resultaten die het team boekt. Terwijl jij meer vanuit ontspanning jouw energie kunt steken in zaken die er werkelijk toe doen, in plaats van energie te verliezen aan de dingen die bij jou weerstand, stress en ergernis oproepen.

Bij Anker & Kompas hebben we enkele jaren geleden de training Leiderschap met Open Vizier ontwikkeld. Dit is een training van 3 x 2 dagen die de diepgang heeft waar we het zojuist over hadden. Dus wanneer jij ook toe bent aan een wezenlijke, verdiepende stap in jouw rol als leider, kijk dan eens hoe deze training voor jou meerwaarde biedt!

Twijfels over jouw volgende stap?

We denken graag met je mee. Dus bel gerust of stuur een bericht en dan kunnen we samen beoordelen welke volgende stap voor jou het meest waardevol zal zijn.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!