Training Effectief Communiceren met NLP nog effectiever

effectief communiceren met NLP

Waarom onze training Effectief Communiceren met NLP is samengesteld? Vraag het aan diverse deelnemers die het afgelopen jaar onze training deden, ook al hadden ze al eerder een communicatietraining bij een ander instituut gevolgd.

Pas nog gaf iemand me de feedback dat de elementen die we vanuit NLP toepassen in de training, ervoor zorgen dat hij het zich veel beter eigen kan maken. Hij merkte dat hij veel meer inzicht had over hoe communicatie van binnen werkt, bij anderen maar ook bij hem zelf. Zoals wat ervoor zorgt dat mensen bereid zijn om mee te werken of waarom ze juist weerstand voelen. En met dat inzicht kon hij zich veel effectiever opstellen in de samenwerking met zijn collega’s.

Wat maakt Effectief Communiceren met NLP zo waardevol?

Tijdens een training Effectief Communiceren leer je uiteenlopende vaardigheden om beter om te gaan met allerlei situaties. Het mooie van NLP is dat het ondermeer een verzameling technieken en modellen biedt die zijn “afgekeken” van mensen die succesvol zijn. Zo leer je dus succesvolle strategie├źn om te sneller en makkelijker te bereiken wat je wilt. En om te voorkomen dat het een kunstje wordt, leer je ook communiceren vanuit een positieve grondhouding. De gedachten, uitgangspunten en overtuigingen die daarmee te maken hebben, helpen je de nieuwe technieken en vaardigheden eigen te maken en natuurlijk over te laten komen.

Blijft het met NLP dan nog wel concreet toepasbaar?

Een heel enkele keer krijgen mensen nog twijfels als ze weten dat NLP een belangrijk gedachtegoed is waar we onze training Effectief Communiceren op baseren. Is NLP niet heel zweverig? Absoluut niet! Natuurlijk kom je NLP ook tegen in de praktijk van therapeuten, maar voor deze training richten we op de elementen die met communicatie te maken hebben. Daarom ook dat we heel vaak de reactie krijgen dat het allemaal zo lekker praktisch is en makkelijk toe te passen. Die reacties krijgen we al tijdens de trainingen waarin we veel oefenen met de materie, maar ook maanden na de training als deelnemers al uitgebreid hebben kunnen ervaren wat de training hun oplevert.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!