Leer Effectief Communiceren en beïnvloeden wordt eenvoudig

Effectief communiceren en beïnvloeden horen onlosmakelijk bij elkaar. Wanneer jij meer invloed wilt hebben in jouw samenwerking met anderen, dan is een goede communicatie onmisbaar. En toch hoor ik mensen regelmatig zeggen dat ze anderen niet willen manipuleren. Nou, laat ik je meteen uit de droom helpen: communiceren ís manipuleren!

Maar ik wil niet manipuleren!

Natuurlijk wil je dat niet, althans niet op de manier waarop het woord manipuleren in onze taal een negatieve klank heeft gekregen. Maar het is eigenlijk niets anders dan opzettelijk beïnvloeden. En ook het woordje “opzettelijk” kan bij velen een allergische reactie oproepen, maar wat wil je dan, dat het per ongeluk gebeurt? Wij leren je juist bewust met jouw communicatie om te gaan.

Wanneer je zoekt naar een training Effectief Communiceren, dan wil je blijkbaar bewust invloed uitoefenen op gesprekken en de samenwerking die je met collega’s hebt. Want je hebt een plan waarvan je hoopt dat mensen ermee akkoord gaan, je wilt iemand feedback geven op iets wat hij of zij niet handig doet of je wilt gewoon het contact verbeteren.

Effectief communiceren is beïnvloeden met een positieve bedoeling.

Natuurlijk heb je daar een positieve bedoeling mee, je wilt je doelen bereiken, hulp of medewerking krijgen, verschillen van mening kunnen bespreken enzovoort. Natuurlijk kun je ook feedback geven om iemand eens flink onderuit te halen of een conflict bespreken met flink stemverhef, maar je kunt je afvragen hoe effectief dat is en hoeveel invloed die manieren van communicatie hebben. Waarschijnlijk geen, of het werkt juist averechts.

Meer invloed door onze training Effectief Communiceren

Al sinds 2007 bieden wij de training Effectief Communiceren aan. Gemiddeld start er elke maand een nieuwe groep. Meer dan duizend mensen hebben sindsdien bij ons geleerd om hun communicatie te verbeteren. Soms komen hele teams met die behoefte dus dan stellen we een passende in-company communicatietraining samen. En het is goed om te weten hoe dat na afloop wordt gewaardeerd, vrijwel altijd met een rapportcijfer 8 of hoger!

Hoe wil jij je invloed vergroten?

Lees gerust eens de beschrijving van onze training en bepaal voor jezelf hoe waardevol deze voor je is. Als je na het lezen toch nog twijfelt of wilt overleggen hoe de training aansluit op jouw leerdoelen, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Data kon niet geladen worden
WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!