Leer assertief communiceren

Veel mensen willen assertiever optreden. Wanneer we daarop doorvragen, bedoelen ze vaak dat assertief communiceren soms nog lastig is en dat ze daarin een training zoeken. Ik zal je uitleggen waarom Effectief Communiceren daarvoor een goede keuze is.

Wat is assertief communiceren eigenlijk?

Heel kort gezegd is dat het opkomen voor jezelf. Dus dat je laat weten wat je ergens van vindt, zelfs wanneer je daarmee niet op één lijn zit met anderen. Assertief communiceren bestaat uit een aantal communicatieve vaardigheden die jou helpen beter en vaker te bereiken wat je nodig hebt. Dat lijkt misschien wat egoïstisch, maar dat is het zeker niet. Want assertieve mensen houden ook rekening met anderen en gaan respectvol met andere mensen om.

Wat levert de training Effectief Communiceren jou op?

Tijdens de training Effectief Communiceren leer je op een assertieve manier:

  • contact leggen
  • feedback geven en ontvangen
  • argumenteren van jouw standpunten
  • inleven in anderen
  • omgaan met conficten
  • en zelfs omgaan met lastige mensen

Om dat goed te leren, ga je tijdens de training veel oefenen, zodat je ook weer feedback krijgt op wat je al goed doet en hoe het misschien nóg beter kan. Om zo al de eerste ervaring op te doen, zodat het later (in het echt) niet meer zo spannend hoeft te zijn.

Of heb je vooral meer lef nodig?

Denk je dat jouw grootste winst niet te halen is met het verbeteren van je communicatie, maar eerder met het vergroten van je lef en zelfvertrouwen? Dan zou je naar onze training Persoonlijke Kracht via NLP kunnen kijken. Want die is daar juist voor bedoeld. Want je kunt pas assertief communiceren als het ook goed voelt om die vaardigheden in te zetten. Zodat het niet een onhandig kunstje is, maar een natuurlijke manier van doen.

Heb je advies nodig?

Twijfel je welke training het beste bij je past? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee zodat jij de beste training kan kiezen.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!