Kan je een assertiviteitstraining online volgen?

Een boeiende vraag die we al vaker hebben gehad! En ja, er schijnen online assertiviteitstrainingen te zijn, maar wij geloven daar niet in. Assertiviteit leer je niet via een website, zelfs niet met behulp van Youtube-filmpjes. Net zoals je ook geen online zwemles kunt krijgen.

Waarom geen online assertiviteitstraining?

Assertiviteit kun je niet ontwikkelen door middel van een website. Uiteraard kun je op een website veel lezen over assertiviteit, maar geloof me: assertiever word je er niet van. En zo is het met veel dingen: een manager word je niet door een managementboek te lezen, autorijden moet je ook in een auto leren en inderdaad zwemmen leer je in het zwembad.

Wanneer je een online assertiviteitstraining zou doen, kom je misschien veel te weten over assertiviteit, je krijgt ongetwijfeld diverse foefjes gepresenteerd, maar echt assertief word je alleen door te oefenen. En dan bedoel ik niet oefenen met een website, want dat is lekker “veilig” maar oefenen met echte mensen, hoe spannend dat misschien ook is. Juist die spanning is een teken dat je het juiste aan het oefenen bent.

En dan nog iets: assertiviteit gaat verder dan foefjes, dus ook het oefenen van allerlei gesprekstechnieken is alleen nuttig als je al lekker stevig in je schoenen staat. Door de gesprekstechnieken leer je die stevigheid om te zetten in een effectieve manier van communiceren. Als je nog niet zo stevig in je schoenen staat, dan heb je meer baat bij een training waar je ook op een diepere laag gaat werken aan allerlei belemmeringen die je jezelf in de loop der jaren hebt aangemeten. Door daar naar te kijken en een verandering aan te brengen in vastgeroeste patronen, kun je werkelijk een mooie stap in je persoonlijke ontwikkeling maken en echt assertiever worden. Als je dat herkent en beseft dat daar jouw winst te halen is, kijk dan eens bij onze training Persoonlijke Kracht via NLP. Of als je nog twijfelt wat voor jou het meest effectief is, doe dan de korte test die je helpt te kiezen!

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!