Hoe versterk je jouw Persoonlijke Kracht?

Wanneer je assertiever wilt worden, heb je het vaak over het versterken van je persoonlijke kracht. Want allerlei assertieve vormen van gesprekstechnieken, zoals feedback geven, grenzen aangeven en omgaan met conflicten, komen alleen uit de verf als je stevig in je schoenen staat. Met persoonlijke kracht bedoelen we dan natuurlijk niet dat je fysiek sterk bent, maar juist mentaal.

Als jouw persoonlijke kracht te wensen over laat, zul je ervaren dat je gemakkelijk overrompeld wordt, met je mond vol tanden staat of tegenover assertieve mensen het lastig hebt. Vandaar ook dat veel mensen op zoek zijn naar een manier om hun persoonlijke kracht te versterken.

Mijn Persoonlijke Kracht

Ergens in 2001 heb ik zelf deelgenomen aan een training voor het versterken van mijn persoonlijke kracht. Het was voor mij als ICT-er een heel bijzondere ervaring. Tijdens de training werden we nogal veel gevraagd om dingen over onszelf te onderzoeken en te delen met de groep. Dat was ik niet gewend, vond het ook soms raar en tegelijk vond ik het wel heel boeiend. Zelfreflectie heette dat, in de spiegel kijken en kwaliteiten onderscheiden van zwakkere eigenschappen. Ik heb veel over mezelf geleerd en ben blij dat ik ooit door mijn directeur voor deze training was aangemeld.

Versterk je Persoonlijke Kracht via NLP

Na die training werd ik nieuwsgierig naar hoe de mens in elkaar zit en wat mensen motiveert, frustreert en drijft om zich op een bepaalde manier te gedragen. En wat daarop van invloed was: achtergrond, omgeving, aanleg of aangeleerde patronen. Zo ontdekte ik dat NLP een mooie manier is om jezelf te leren kennen en jezelf te ontwikkelen. Met die inzichten besloot ik mijn loopbaan een draai te geven en zo startte ik Anker & Kompas.

persoonlijke kracht via nlp Inmiddels verzorgen we voor het tiende jaar onze eigen training om je persoonlijke kracht te versterken. Die hebben we Persoonlijke Kracht via NLP genoemd en veel mensen hebben daar in de loop der jaren al baat bij gehad. Erg leuk is ook om af en toe nog een bericht te krijgen van iemand die al een paar jaar geleden in de training is geweest en nog even laat weten hoeveel profijt hij of zij nog altijd heeft van de training. Omdat ze, net als ik destijds, geleerd hebben hoe ze stappen kunnen blijven zetten in hun persoonlijke groei.

Wanneer jij daar ook naar uitkijkt, een blijvend effect in jouw persoonlijke ontwikkeling, kijk dan eens naar onze training Persoonlijke Kracht via NLP om te bepalen wat die jou te bieden heeft.

Een stap verder: Waar sta je voor, waar ga je voor?

Personal Identity Vorig jaar hebben we een nieuwe training aan ons aanbod toegevoegd met de titel Personal Identity. Deze is bedoeld voor mensen die Persoonlijke Kracht via NLP al hebben gedaan of ergens anders een training volgden voor het versterken van hun persoonlijke kracht. Dus wanneer jij zoiets als gedaan hebt én op zoek bent naar een verdieping, dan kon dit wel eens een mooi vervolg zijn. Dit programma is opgebouwd rondom de twee kernvragen: Waar sta je voor? En waar ga je voor? Kijk eens op de pagina Personal Identity en bepaal hoe deze aansluit op jouw leerdoelen.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!