Over Bas de Kruyff

Ik kom voort uit een familie vol ambachtslieden. Mijn opa’s waren timmerman en leerlooier, mijn ooms waren bakker, boer en slager, mijn eigen vader bovendien edelsmid. Allemaal mensen die hun vak verstonden en daarin zich dienstbaar opstelden naar hun klanten. Zij begrepen nog dat de klant koning is.

Mijn verwondering

Diezelfde eigenschappen, vakmanschap en dienstbaarheid, werden mijzelf ook toegeschreven toen ik al jong in de ICT-wereld aan het werk ging. Begonnen als programmeur, klom ik gaandeweg op tot projectmanager en interim manager. En ik merkte dat het daarbij steeds belangrijker werd om me te verdiepen in de mensen waarmee ik samenwerkte. Mensenwerk bleek wat anders dan het maken van software en eerlijk gezegd: aanvankelijk vond ik dat mensenwerk ook maar wat lastig. Zo verwonderde het me waarom de één zo gemakkelijk contacten legt en de ander daarin verlegen overkomt. Of waarom de ene collega blij was met een aangekondigde maatregel en de andere collega daar juist woest om werd. Of waarom de één heel gemakkelijk besluiten nam en een ander daar iedereen eerst bij wou raadplegen.

 

Mijn inzicht

Omdat ik steeds nieuwsgieriger werd naar de verschillen tussen mensen, besloot ik in 2001 me daarin te gaan verdiepen. Daarvoor verslond ik stapels boeken en ging ik in opleiding bij vooraanstaande leraren door heel Nederland en zelfs daarbuiten. Ik ging op zoek naar wat het verschil maakt tussen succesvolle of gelukkige mensen en de mensen die dat nog niet zijn. Al gauw bleek het enorm interessante materie en bovendien leerde ik mezelf steeds beter kennen. Ik werd me bewust van mijn eigen drijfveren, maar ook van allerlei gedachtepatronen waarvan sommige me ook belemmerden. Alleen al die bewustwording en vervolgens de ervaring dat ik daar invloed op heb, zorgde voor een doorbraak in mijn persoonlijke ontwikkeling en daarmee ook mijn professionele succes.

Mijn missie: een bijdrage leveren aan het succes én het geluk van mensen en de organisaties waarin zij werken.

Mijn passie

Ik had mijn nieuwe passie gevonden en zo ontstond het idee om rondom deze nieuwe inzichten mijn vakmanschap te ontwikkelen. In 2004 leidde dit tot de start van Anker & Kompas, dat ik meteen als slogan “partner in persoonlijke groei” meegaf. Want daarin komen mijn vakmanschap en mijn dienstbaarheid samen, kwaliteiten die ik ook tegenkom bij de collega’s met wie ik met plezier samenwerk.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!